Skip to main content

Stabæk med storseier mot Ullevål: – Må sikre andreplassen

RETT FØR 1-0: Magnus Høgevold har nettopp rundet keeper og er på vei til å sette inn 1-0 for Stabæk i 8-2-seieren over Ullevål.

Kampen om andreplassen er viktig, så selv om seriegullet nok er røket, er motivasjonen til seiersvante Stabæk-spillere på topp i serieinnspurten. Søndag ble Ullevål slått 8-2.

Stabæk - Ullevål 8-2

Og etter seieren mot Ullevål er Stabæk i skrivende stund fire poeng bak serieleder Solberg - som spiller mot nabo Drammen borte senere i kveld. Fire kamper gjenstår for Stabæk.

– Seriegullet er nok kjørt, men andreplassen må vi jo ha. Da får man en fordel gjennom hele sluttspillet. Skal vi klare den, har vi ikke råd til å gi bort noen kamper. Det er noen lag som ligger rett bak oss, som ikke kommer til å avgi mange poeng, sier Stabæk-kaptein, og første målscorer i kveldens kamp mot Ullevål, Magnus Høgevold.

– Motivasjonen er på topp foran resten av sesongen. Nå som vi har rotet bort serien må vi jo gå for NM, da, smiler han.

Stabæk har nemlig et klart mål om å i det minste vinne noe denne sesongen, og forbereder seg sakte men sikkert mot NM-sluttspillet, som starter kort tid etter at serien er ferdigspilt.

– Vi er allerede i gang med å tenke på NM. Vi er jo opptatt å vinne noe i løpet av sesongen, og NM-gullet henger jo høyest. Men det blir tøft, for Solberg er gode i år. De har ikke avgitt et eneste poeng i serien ennå, påpeker Høgevold.

LES OGSÅ: Stabæk tapte skjebnekampen, gullet røk

Feide over Ullevål før pause

Søndagens kamp mot Ullevål var seriespillets nest siste hjemmekamp for Stabæk. Og seierherrene ble som det stort sett blir hjemme på Plassen, Stabæk.

Etter en åpning der Stabæk hadde mye ball, og avventet et defensivt Ullevål-lag, smalt det plutselig fra de blåkledde.

I en timinuttersperiode, fra det 14. til det 24. minutt, scoret nemlig laget fire mål:

Høgevold ga Sabæk 1-0, da han mottok en strålende fra Jan Olav Løyning, rundet keeper, og satte ballen i mål. Andreas Killingstad økte minuttet senere, før toppscorer Björn Buskqvist satte de to neste alene med keeper. Først etter en strålende pasning fra Jan Olav Løyning, og så etter at Christian Randsborg viste flotte driblekunster og en påfølgende strøken pasning.

Fremstad økte til 5-0 etter en snau halvtime, da han smalt ballen inn etter en corner, mens Buskqvist rundet av scoringshowet rett før pause da han smalt inn 6-0 fra noe til høyre for mål.

– Kampen er litt som vi forventer på forhånd. De ligger lavt, og så må vi prøve å finne veien rundt. Det var vi gode på i første omgang, men i andre omgang blir vi stangende mot forsvaret deres. Da blir det litt rotete, forteller Høgevold.

LES OGSÅ: Sikret VM-bronse

Mer rotete andreomgang

Etter pause var det nemlig lengre mellom de store høydepunktene på Plassen.

Vi fikk dog fire mål - to til hvert av lagene.

Stabæk gikk opp til 7-0 da Björn Buskqvist mottok en lobbpasning fra Sverre Brecheisen, og tok ned ballen med køllen på fint vis, før han satte den oransje kulen i nettet.

Drøye 20 minutter før slutt scoret så Marcus Fremstad sitt andre, da han nok en gang smalt ballen i nettet etter en corner fra Høgevold.

Så sa det stopp for Stabæk. Plutselig kom Ullevål til et par gode sjanser, og kvarteret før slutt satt den for gjestene fra Oslo. Jesper Sagen scoret - og samme mann gjorde kampens siste da han reduserte til 8-2 rett før dommeren blåste av kampen.

LES OGSÅ: Stabæks nummer 10 scoret 11 mot Konnerud

Senker dere dere litt?

– Jeg tror nok at vi føler vi har kontroll etter første omgang. Vi snakket i pausen om å gjøre det samme igjen i andre omgang, men vi blir gående litt mer en og en, og det er litt flere som faller ned i det oppbyggende spillet. Da blir vi litt færre igjen på topp, og får ikke kommet rundt dem, sier Høgevold.

– Men, totalt sett var dette godt gjennomført. Vi har noen skader og folk med sykdom i laget, så da var det greit å komme unna sånn som i dag, fortsetter han.

Så kan man se, plutselig taper Solberg i kveld...?

– Joda, men å hente inn seks poeng (som det var før dagens runde) er for mye. Solberg taper ikke tre kamper i innspurten, ler Høgevold lett.

Kampfakta  

Les flere artikler