Skip to main content

Stabæk med storseier i lokaloppjøret mot Høvik

HEKTISK DAG: Høvik-keeper Simen Lycke Kjøllmoen fikk det hektisk mot Björn Buskqvist og Stabæk fredag kveld. Bildet er fra en annen kamp.

Stabæk hadde som mange forventet få problemer med å vinne lokaloppgjøret mot Høvik fredag kveld. Men kveldens verter henger ikke med hodet av den grunn.

HØVIK - STABÆK 2-11

– Vi møter et mye bedre lag. De er bedre i alt de gjør, og spiller på et helt annet nivå enn oss. Men det er morsomt, lærerikt og et nytt nivå. Det er mye fart. Alt i alt er det bare gøy å få spille mot Stabæk, sier Høvik-keeper Simen Lycke Kjøllmoen etter 2-11-tapet i lokaloppgjøret mot naboene fredag kveld.

– Det er alltid morsomt å spille mot Stabæk. Vi har alt å vinne. Det er absolutt gøy å få prøve seg mot dem, og spesielt når de kommer fra rett borti her, fortsetter han, og får støtte for sin lokaloppgjørentusiasme fra Stabæk-gjengen.

– Det er alltid gøy å møte Høvik. Kampene betyr jo litt ekstra. Det er kanskje ikke det lokaloppgjøret vi hadde håpet på, det er ikke så mye følelser involvert. Jeg vet ikke hvor mye Høvik legger i det heller, men det er jo alltid gøy å møte dem. Jeg tror også de synes det er gøy å spille disse kampene. Man må ha noen sånne, sier Stabæks Knut Holmen-Jensen etter sitt lags ellevte strake ligaseier.

LES OGSÅ: Stabæk vant over Ullevål

– Slurvete

Og Kjøllmoen fikk nok å gjøre - Stabæk vant altså kampen 11-2, til tross for at Høviks sisteskanse hadde en rekke gode redninger.

– Det var en grei gjennomkjøring. Det var litt slurvete i starten, men ble bedre etter hvert. Jeg er godt fornøyd, sier Stabæks Jan Olav Løyning.

For det tok litt tid før de store sjansene kom i kampen. Høvik la seg dypt og forsvarte seg godt, men etter elleve minutter kom 0-1, da Stabæks Andreas Killingstad scoret alene med Kjøllmoen. Kvarteret senere økte Fredrik Randsborg til 2-0 på et skudd fra distanse.

Høvik skapte et par muligheter etter dette, men ble ofte brutt ved den siste, avgjørende pasningen. Det straffet seg -  etter en drøy halvtime økte Stabæk til 3-0, gjennom Knut Holmen-Jensen, og fem minutter senere økte Markus Fremstad til 4-0, et resultat som sto seg til pause. Stabæk hadde et par sjanser forutenom dette, men Kjøllmoen tok altså mye som kom hans vei. Samtidig misset Høvik selv sine muligheter.

– Vi starter litt rolig og har en litt surrete start. Pasningene sitter ikke helt, men bevegelsen er der. Det tar seg opp veldig etter hvert, og det ser man på spillet også. Alle blir med, og når pasningene sitter, så sliter de med å følge med, sier Stabæks Knut Holmen-Jensen.

– Høvik ligger dypt, og det er alltid tøft å møte lag som legger seg så lavt. Men vi spiller dem ut. Det blir bra til slutt.

LES OGSÅ: Høvik vant i snøværet

– Bedre defensivt i dag

Spesielt den første halvtimen var Høvik gode defensivt.

– I forhold til forrige kamp mot Ullern (10-3-tap) så klarer vi å jo å jobbe mer kollektivt bakover. Det er jeg fornøyd med. Laginnsatsen i dag var ikke så altfor verst, sier Høvik-spiller Mikkel Andresen Follesø.

– De spiller med en trygghet om at de kan spille jevnt i 70 minutter, og så vinner de uansett. Samtidig er vi veldig fornøyde med å holde 2-0 i 30 minutter. Det i seg selv er kjempebra. Vi taper mye på det fysiske, vi merker fort at vi blir slitne og tar snarveier. Da er de over oss med en gang, sier Kjøllmoen.

LES OGSÅ: Mener laget er det beste på lenge

Målrik andreomgang

Om Høvik holdt greit unna i åpningen av første omgang, gikk det verre rett etter pause. Etter syv minutter hadde Magnus Høgevold og Holmen-Jensen gjort hvert sitt, og Stabæk ledet 6-0.

Men Høvik-reduseringen skulle komme rett etter, da Nikolai Salin avsluttet fra kloss hold - et skudd som lurte seg bak Stabæk-keeper Alexander Nygaard.

Målet var en vitamininnsprøyting for Høvik, og kampen bølget mer frem og tilbake etter reduseringen. Helt til det 67. minutt: Da fulgte nemlig en periode på ti minutter hvor Stabæk scoret tre mål.

– De spiller et bedre samspill enn oss, synes jeg. Det blir tøft å møte dem defensivt, de rekker å holde et høyt tempo før vi kommer i forsvar, sier Follesø.

Åtte minutter før slutt scoret Stabæks toppscorer Björn Buskqvist gjestenes tiende, men Høviks Alexander Serov reduserte igjen rett etter - etter strålende forarbeid av Even Lübeck, som kjempet seg forbi to tette dueller og fikk dyttet fra seg ballen.

I kampens siste minutt scoret Marcus Fremstad kampens siste mål - til 11-2 til Stabæk.

LES OGSÅ: Nå går for de å vinne alle

– Vi vant juniorkampen

Med dagens resultater er Høvik nummer seks på tabellen, med ni poeng på ti kamper. Stabæk på sin side, leder med full pott etter elleve kamper - og en målforskjell på 115-24.

– Det var forventet at vi skulle gå på et tap i dag. Men vi hadde jo juniorkamp mot Stabæk i går, og da vant vi. Det var jo gøy, smiler 18 år gamle Follesø.

– Og i fjor så hevdet vi oss litt mot dem i sluttspillet. Så det er alltid spenning, selv ved forventet tap. Men vi fokuserte mest på eget spill og på å ha det gøy på banen, og ikke tenke for mye på resultatet, sier han,

– Er det ekstra deilig å slå Høvik, Løyning, eller var dette en av mange?

– Det er gjerne litt mer spesielt når det blir jevnt. Det er alltid deilig å slå Høvik, men det er deilig å slå alle vi møter. Det er det vi driver med: Vi vinner, smiler Jan Olav Løyning.

KAMPFAKTA 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.