Skip to main content

Stabæk holdt lekestue med Høvik på bandyens store festdag

MÅLFEST: Axel  Øverby setter inn 8-1-ledelse til Høvik like før pause.

HØVIK KUNSTIS (Høvik–Stabæk 1–17): Et svekket Høvik fikk bank av gjestene fra Stabæk.

2. juledag er bandyens festdag, og det ble i det minste målfest for ett lag på Høvik kunstis i den tradisjonsrike kampen mellom Høvik og Stabæk lørdag.

Serieleder Stabæk måtte finne seg i å være favoritter før kampen, mens Høvik hadde håp om en liten skrell fra sin posisjon på nedre halvdel av tabellen. Det må understrekes at Høvik kun hadde én keeper og én utespiller på innbytterbenken.

LES MER: Toppscoreren etter snø-seieren: - Burde nesten vært avlyst

Det var liten tvil om hvor seieren skulle ende. Stabæk vant til slutt 17-1.

Gjestenes nimålsscorer Nikolai Rustad Jensen kan knapt huske å ha scoret like så mange mål siden han spilte syverbandy som liten.

– Det var gøy. Lagene har en tendens til å begynne å drille litt når det blir så mye rom i 2. omgang. Vi fortsetter å spille ballen, og da er det kult å være spiss når man kan komme med de samme bevegelsene hele tiden. Det satt i dag, sier han til Budstikka.

Lite spenning

Banespillet var jevnt til første minuttene, men det var gjestene som tok ledelsen ved Jan-Olav Løyning etter fem minutter. Ti minutter senere var samme mann frampå igjen og satt 2-0.

Etter at Høvik hadde hatt en ball i treverket var det duket for Nikolai Rustad Jensen-show. Fra det 20 til 37. minutt satt han fem baller i nettet bak Høvik-keeper Mats Walschaerts.

Høvik reduserte ved André Thune Ellefsen før pause, men unggutten Axel Øverby sørget for at det sto 8-1 i favør Stabæk til pause.

LES MER: Knut var dødssyk - nå er han tilbake for Norge

Stabæk fortsatte å score i 2. omgang, og ga seg ikke før det sto 17-1.

– Vi visste ikke helt hva vi kom til i dag med tanke på isen. Det var litt sprø is, men det gikk som planlagt. Vi slapp ballen og er med fra start defensivt, fortsetter Rustad Jensen.

Kvalitetsforskjell

Stabæk-trener Nicolay Hauger var en meget fornøyd mann etter kampen.

– 1-17 gjenspeiler litt kvaliteten på lagene akkurat nå. Høvik har en tynn stall og blir slitne. Vi har fullt lag og kjørte på. Det var mange fine angrep, og det var gøy. Det er jo et derbyoppgjør, og hvis vi senker oss noen prosent blir det slitsomt. Nå klarte vi å holde trykket hele tiden, og da fikk vi enda mer ut av kampen. Vi får trent på det vi skal trene på, sier treneren.

Stemningen var en ganske annen i hjemmegarderoben, men med én utespiller og én keeper på benken ble det tungt.

– Det var et veldig godt lag vi møtte. De spilte i 90 minutter sånn som de skulle gjøre. Når vi hadde én innbytter så ble oppgavene tunge for oss til slutt. Folk gikk for lenge på isen, og vi gjorde dumme valg med for eksempel å drible alene, sier Høvik-trener Aleksander Pladsen. 

Han sier at det var ikke i denne kampen de skulle ta seieren.

– Noen prøvde og ville, mens mange skjønte at dette ikke gikk og la seg ned tre-fire hakk. Da ble resultatet sånn som det ble. 1-17 er ikke noe gøy i det hele tatt, fortsetter treneren.

LES MER: Høvik med knallseier: - Dette var helt konge

Pladsen synes det er gøy å være med på de tradisjonsrike 2. juledagsoppgjørene med mye publikum og en fin ramme.

– Så er det synd at det blir så stor klasseforskjell at vi ikke har noe å komme med. Vi skapte noen sjanser i 1. omgang, og er litt med, men vi klarte ikke å score. Da er det tungt. Å spille med en midtbane som ikke fikk byttet på 90 minutter ble vanskelig.

FESTDAG: 2. juledag er bandyens store festdag, og i år er det lokaloppgjør på Høvikbanen.

Slik var kampen - minutt for minutt:

SLUTT

87 min: MÅL! Petter Løyning setter 17-1 etter en corner.

86 min: MÅL! Rustad Jensen scorer sitt niende for dagen. 16-1 til Stabæk.

85 min: MÅL! Øverby setter sin andre scoring for dagen til 15-1 for Stabæk.

83 min: MÅL! Petter Løyning setter 14-1.

36 min: Ni minutter igjen av kampen. Stabæk har most Høvik fullstendig, men man skal huske på at Høvik kun har hatt én utespiller og én keeper på innbytterbenken.

77 min: MÅL! Rustad Jensen setter 13-1 med en god avslutning fra død vinkel. I sekvensen før hadde Høviks keeper Anders Norum gjort en meget god redning.

68 min: MÅL! Rustad Jensen setter sitt sjuende for dagen. Randsborg står nok en gang bak assisten. 12-1.

66 min: Stabæk har roet noe ned, og heller ikke Høvik har vært nærmere noen redusering.

57 min: MÅL! Fredrik Randsborg setter 11-1. Igjen assistert av Rustad Jensen.

54 min: MÅL! Rustad Jensen kan sette sitt sjuende, men spiller den uselvisk til Knut Holmen Jensen som setetr 10-1 for gjestene.

52 min: MÅL! Løyning sender ballen gjennom til kampens store mann Rustad Jensen. Som setter sitt sjette til 9-1 for Stabæk.

45 min: Kampen er i gang igjen.

PAUSE

44 min: MÅL! Sverre Brecheisen dribler seg fram på siden og legger inn til unggutt Axel  Øverby som setter 8-1 i tomt bur.

39 min: MÅL! André Thune Ellefsen setter 1-7, og gir endelig Høvik noe å juble for. Godt angrepsspill der fra vertene!.

37 min: MÅL! Rustad Jensen er nok en gang frempå og setter 7-0.

36 min: Høvik får en god sjanse, men keeper Nygård redder.

34 min: MÅL! Rustad Jensen har funnet scoringsformen og Randsborg assisterer igjen til 6-0 for gjestene. Det må sies at Høvik har én utespiller og én keeper som innbyttere i dag. Tynt i rekkene.

30 min: MÅL! Fredrik Randsborg spiller igjennom Rustad Jensen som enkelt setter 5-0.

29 min: MÅL! Corner til Stabæk. Nikolai Rustad Jensen setter sitt andre til 4-0.

20 min: MÅL! Stabæks Nikolai Rustad Jensen får ballen fra Petter Løyning. Rustad Jensen har få problemer med å sette 3-0 til gjestene.

19 min: Høviks Strømback setter ballen i stanga og ut! Høviks største sjanse så langt i kampen.

15 min: MÅL! Petter Løyning sender en god langpasning til Jan-Olav Løyning. Han tverrvender og setter sikkert inn 2-0 til Stabæk.

13 min: Stabæk kommer gjennom og får vasket frem en god sjanse, men keeper Waschaerts redder med leggskinnen.

11 min: Stabæk styrer kampen, men de store sjansene uteblir her på Høvik kunstis.

05 min: MÅL! Stabæk tar ledelsen etter samspill mellom Nikolai Rustad Jensen og Jan-Olav Løyning. Sistnevnte setter ballen i mål til 1-0 for gjestene.

02 min: Det har vært en rolig start på kampen med mye spill fram og tilbake. Vertene Høvik ligger kompakt i forsvar.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.