Skip to main content

Stabæk gir opp gullet etter nytt tap: – Sitter litt fast i fjoråret

Stabæk fikk det tøft mot Drammen søndag. Nå har laget tapt tre kamper i årets seriespill, og trener Anders Christensen gir opp seriegullet.

Foto: Knut Bjerke

Stabæk scoret tre på syv minutter mot Drammen, men rotet bort seieren søndag. Trener Anders Christensen tror mange sitter fast i fjoråret. 

STABÆK - DRAMMEN 5-6

Søndag tapte nemlig Stabæk for tredje gang i årets serie. Tidligere har Ready og Mjøndalen  blitt for sterke. 

Det står i sterk kontrast til forrige sesong, der Stabæk gikk gjennom både seriespill og sluttspill uten tap.

– Jeg tror ikke spillerne er mette, men mange sitter nok fortsatt sitter fast i fjoråret, og tenker at ting skal være like bra i år som i fjor. Det påvirker oss, og det virker som at det tynger hodene til gutta, sier trener Anders Christensen.

– Hvordan sitter de fast i fjoråret?

– Listen til guttene er der den var i fjor. Alt som er dårligere enn det er for dårlig. Konsekvensene av det er at vi aldri er fornøyde. Vi er ikke fornøyde med de enkle tingene. Når man da ikke får til det man sikter på, så begynner man å tvile på seg selv. I stedet for å gjøre de enkle tingene, steg for steg, og så bygge seg opp til å gjøre de vanskelige tingene til slutt når man har en trygghet, sier Christensen.

Gir opp seriegullet

I skrivende stund er Stabæk tre poeng bak serielederne Ready, med en kamp mer spilt.

Christensen sier han har gitt opp seriegullet.

– Jaja, det er kjørt. Det var nok i utgangspunktet kjørt før kampen og, Ready ser kjempegode ut. De kan fort gå resten av sesongen uten tap, sier han.

Nå skal resten av seriesesongen brukes på å la enda flere unggutter få sjansen på banen - og til å forberede sluttspillet, som Christensen sier de nå skal satse alt på.

Kanonstart

Stabæks tap søndag kom på tross av en strålende åpning fra de Blaa. I løpet av kampens første drøye syv minutter scoret nemlig Stabæk tre ganger mot Drammen.

Nikolai Jensen banket inn 1-0 allerede etter drøyt to minutter, før Markus Fremstad økte til 2-0 halvannet minutt senere – og før syv og et halvt minutt var gått satte Petter Løyning inn 3-0.

Stabæk fortsatte å skape store muligheter, og kunne fort ledet langt større da kvarteret var spilt, men også Drammen kom til flere farligheter etter et hjørneslag.

Christian Randsborg (foran) depper etter at tapet for Drammen er et faktum.

Foto: Knut Bjerke

Farlige hjørneslag

Halvveis i første omgang kom dog Drammens første redusering, etter en corner. Men, Stabæk svarte, og scoret etter corner selv. Etter en smart variant havnet ballen hos Jan Olav Løyning, som satte Stabæks fjerde. Fem minutter før pause kunne Stabæk økt etter nok en corner, men ballen ville ikke i mål.

I stedet var det Drammen som scoret første omgangs siste mål, da de reduserte til 2-4 i siste sekund.

Sjokkåpning etter hvilen

Og Drammen fortsatte der de slapp rett etter pause. Der Stabæk hadde en god åpning på første omgang, hadde Drammen omtrent tilsvarende i den andre: Etter 50 minutter sto det 4-4 på måltavlen.

Stabæk fikk summet seg, og skapte etter hvert store sjanser. Etter en drøy time fikk så Stabæk corner - og igjen skapte slaget fra hjørnet av banen farligheter. Ballen endte hos Petter Løyning, som sørget for at Stabæk igjen var foran.

Avgjørelsen

Snaue 20 minutter før slutt misset Stabæk straffeslaget som langt på vei kunne avgjort kampen. I stedet fikk Drammen blod på tann, og gjestene utlignet minutter senere.

Fire minutter før den ordinære spilletiden var over scoret drammenserne så på ny - og ledet for første gang i kampen.

I motsetning til sine motstandere maktet ikke Stabæk ikke svare, og laget måtte betuttet se at poengene glapp.

– Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor det glapp. Vi får liksom ikke helt uttelling i første omgang. De er på skuddhold Vi gjør masse personlige feil. Og så får vi ikke ballen i mål. Vi har jo skudd og straffer og cornere, det bare vil seg ikke, sier Christensen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.