Skip to main content

Stabæk festet grep om gullet

Markus Fremstad og Stabæk festet et grep om seriegullet søndag.

Markus Fremstad og Stabæk festet et grep om seriegullet søndag.

Foto: TRINE JØDAL

Ready og Stabæk har vunnet hvert sitt seriegull de to siste sesongene. I dag møtes de til en tidlig seriefinale.

READY - STABÆK 3-5

Tett, høyt tempo, tøffe taklinger og fine mål. Det beskriver den tidlige «seriefinalen» mellom Stabæk og Ready i Oslo søndag. Stabæk havnet under, men trakk det lengste strået - og dermed er de foran Ready på tabellen - uansett om Ready vinner sin hengekamp.

Viktig utligning

Det var en jevn åpning på kampen søndag, der Stabæk hadde en del ball, men Ready etter hvert skapte et par småfarligheter etter corner. Stabæk-forsvaret fikk imidlertid ballen unna ved de første anledningene.

15 minutter ut i kampen vartet Stabæk-keeper Sindre Beckmann opp med en meget sterk dobbeltredning, da Ready slo en langball i bakrom, og kom alene med keeper.

Stabæks første gode mulighet kom like etter, da ballen ble spilt til Markus Fremstad, som hadde frigjort seg skrått til venstre for mål. Vinkelen ble imidlertid for skrå, og keeper reddet skuddet.

Etter hvert fikk vi imidlertid kampens første mål - og det var  Ready som sto for det. En ball ble slått inn i feltet. Stabæk-keeper Sindre Beckmann ofret alt, og kolliderte ordentlig med en Ready-spiller. Fredrik Nordby plukket opp nedfallsfrukten, og dytten ballen i det tomme målet.

Men Stabæk skulle få den enormt viktige utligningen i første omgang. Nikolai Jensen satte fart fra egen halvdel, driblet seg forbi det som var av Ready-spillere, og var kald alene med Readys keeper.

Det viktige forspranget

Og snaut ti minutter før pause var kampen snudd. Stabæk holdt trykket oppe i angrep, og til slutt fikk Jensen slått inn fra høyrekanten. Foran mål ventet Fredrik Randsborg i farlig område. Han ladet kanonen, og ballen føk utagbart i nettmaskene.

En viktig scoring, som altså sendte Stabæk foran både i kampen på banen og kampen om seriegullet. Stabæk hadde grepet serien – og bare to minutter senere var det grepet ytterligere festet: Ready vant en corner, men ballen gikk forbi alle som sto klare for å skyte. Ole Kristian Sauar satte voldsom fart, og freste på eminent vis opp i angrep med ballen. Til slutt slo han inn til Jesper Wilhelmsen Tho, som hadde blitt med på kontringen.

Tho banket ballen i mål. Og Stabæk var foran med to.

Økte

Den andre omgangen åpnet med en god mulighet for Stabæk, men Jensens pasning mot Fremstad på åpent mål ble akkurat for lang.

Ready jaktet – selvsagt – redusering så fort som mulig etter hvilen, men Stabæk forsvarte seg meget godt. Og når Stabæk stengte igjen bakover, kom en flott scoring fremover. Petter løyning gjorde et strålende forarbeid, før han slo inn til Markus Fremstad, som var alene med keeper. Unggutten satte ballen sikkert, og Stabæk ledet 4-1.

Kontroll

Tremålsledelsen holdt imidlertid bare to minutter. Ready reduserte nemlig til slutt – ballen ble hamret i mål etter en corner. Stabæk fikk muligheten til å umiddelbart øke til tremålsledelse igjen – men Fremstad misbrukte straffeslaget.

Kvarteret før slutt var imidlertid kampen langt på vei avgjort. Stabæk kriget med seg ballen i angrep, og vant flere dueller. Til slutt fikk Björn Buskqvist slått fra seg ballen 45 grader ut, omtrent samtidig som at han ble taklet. Foran mål ventet Fredrik Randsborg, som kontrollert satte Stabæks femte.

Stabæk kontrollerte kampen etter dette, og det gjorde ingenting at Ready reduserte på overtid.

Stabæk har festet grep om seriegullet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.