Skip to main content

Stabæk Bandy fortviler over forsinkelser: – Prekært

Stabekkbanen, som er Stabæk Bandy sin hjemmebane, har et stykke igjen før isen kan legges.

Stabekkbanen, som er Stabæk Bandy sin hjemmebane, har et stykke igjen før isen kan legges.

Foto: KARL BRAANAAS

Forsinkelser gjør at det vil nærme seg jul før det tidligst er is på Stabekkbanen. Klubben fortviler over utsettelsene. 

– Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke kan prioritere å få de siste meterne klare, sier Kjetil Jensen i Stabæk Bandy. 

Kunstisbanen på Stabekk er gravd opp på grunn av ny overvannsledning fra Skallum til Tjernsrud. Arbeidene skulle vært klare 22. oktober, men er forsinket. Jensen sier siste status de har fått er at kommunen skal være ferdige med sine arbeider i midten av november. 

– Kommunens forsinkelser skaper store utfordringer for oss. Vi skulle normalt hatt is nå. Det har vi ikke, konstaterer Kjetil Jensen. 

Ifølge ham gjenstår det 40–50 meter av kommunens arbeider. Når kommunen er ferdig skal klubben tilbakeføre kunstisbanen. 

Ønsker fortgang

Jensen forteller at deres entreprenør setter i gang med arbeidene mandag på det området av banen som er klart. 

– Hadde kommunen vært à jour hadde vi kunnet tatt hele banen nå, men de er forsinket, konstaterer Jensen som var i byggemøte mandag kveld og fikk siste status. 

Han forteller at han har stilt spørsmål om det er mulig å prioritere siste del av kommunens arbeider og jobbe noe ekstra for å få ferdigstilt arbeidene med vannledningen tidligere. 

– Kommunen legger noen rør. Så går det noen dager før de legger noen til. Hvis det ikke er noe tekniske argumenter som gjør at de jobber på den måten, burde dette kunne vært gjort på et par dager, mener Jensen. 

Kjetil Jensen i Stabæk bandy.

Kjetil Jensen i Stabæk bandy. 

Foto: Øyvind Godø

Reiser til Hamar

Stabæk-lederen sier deres entreprenør trenger fire uker på å gjøre banen klar. I tillegg til asfaltering og legging av kjøleanlegget, skal det monteres 180 lamper. Deretter skal isen legges. 

Jensen forteller at hvis alt går unna kan det være is på banen i midten av desember. I mellomtiden må små og store bandyspillere i Stabæk reise rundt for å få is under skøytene. 

Seriespillet skulle opprinnelig begynne neste onsdag, men ifølge Jensen er det kun Bergbanen i Oslo som nå har is.

Frafall

Tirsdag kveld trente Stabæks eliteserielag i Vikingskipet på Hamar. Der spiller de også treningskamp søndag. 

– Vi gjør alt for å få istrening til seriestart, sier Jensen og legger til at det er verre for 400–500 barn i klubben. 

– De står og venter på et tilbud. Det er en prekær situasjon, vi håper ikke noen faller fra og må jobbe veldig mye rundt det også, sier Jensen, og påpeker at det kan bli en utfordring å få sveiset rørene til kjøleanlegget hvis det blir for kaldt.

Det har ikke lyktes Budstikka å komme i kontakt med ansvarlige i kommunen. Jan Willy Mundal, tjenesteleder prosjektenheten i Bærum kommune, har tidligere sagt følgende om anlegget:

– Vi hadde et svensk firma som drev med kalkstabilisering, det finnes ingen norske som driver med det. Dette firmaet ble forsinket som følge av stengte grenser på grunn av koronaviruset, sa Mundal.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.