Charlotte (18) ble bandyhelt i Sverige - og kåret til årets juniorspiller

BESTE JUNIORSPILLER: Charlotte Selbekk fra Haslum ble kåret til Sveriges beste juniorspiller i årets sesong. Her fra finalen lørdag i Stockholm.

BESTE JUNIORSPILLER: Charlotte Selbekk fra Haslum ble kåret til Sveriges beste juniorspiller i årets sesong. Her fra finalen lørdag i Stockholm. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I slutten av februar sikret Haslum-jenta Charlotte Selbekk VM-bronse til Norge. I helgen avgjorde hun den svenske sluttspillsfinalen.

DEL

Det er ikke mange norske bandyspillere som kan skilte med VM-bronse og gull i den svenske sluttspillet, men for Charlotte Selbekk er det fasit i en alder av 18 år.

LES OGSÅ: Sikret bandybronse i USA

Straffe og mål

Selbekk ble svensk mester på lørdag og var særdeles delaktig i gullet. Hun skaffet straffen til 2–0 målet og scoret selv 3–0 målet da laget hennes Kareby slo AIK 3–1 i SM finalen i Tele2 Arena i Stockholm.

GULLFEIRING: Charlotte Selbekk og resten av Kareby-laget jublet for gull. Selbekk er i andre rad, nummer 3 fra venstre.

GULLFEIRING: Charlotte Selbekk og resten av Kareby-laget jublet for gull. Selbekk er i andre rad, nummer 3 fra venstre. Foto:

– Det var utrolig gøy. Det er jo det største man kan vinne som klubblag i Sverige, og nå var det også andre året på rad. Da er det dobbelt så kult i år, sier Selbekk på telefon fra Sverige. Snart venter påskeferie på familiehytta.

I tillegg til dette ble hun kåret til Sveriges beste juniorspiller.

– Dette har vært en veldig bra sesong, kanskje min beste sesong noen gang. Det var gøy å ta bronse med Norge i VM, og gullet der gikk jo til Sverige. Det var utrolig gøy å bli kåret til beste spiller, og det hadde jeg ikke trodd da jeg flyttet hit for tre år siden, fortsetter Selbekk.

LES OGSÅ: Charlotte (17) reiste fra familien som 16-åring for å satse på bandy i verdens beste klubblag

Langt til trening

Dette er hennes tredje år i Sverige, og Selbekk har ikke angret ett sekund på å flytte over grensen for å satse på bandy. Nå har hun også blitt vant til å bo alene og føler at hverdagslivet går bra. Sporten er vesentlig større enn i Norge – både på herre- og damesiden.

Selbekk må kjøre 50 kilometer hver vei til treningene som hun er på tre til fire ganger i uka. I tillegg til dette går hun på videregående skole med bandy som spesialisering. Kampene går i helgene.

– Skole og bandyen er en bra kombinasjon. Jeg går vel på et slags idrettsgymnas, forklarer 18-åringen fra Haslum.

Selv om hun er ferdig på videregående denne våren ønsker hun å fortsette med bandy i Sverige. Derfor tenker hun å ta et jobbår for å satse på bandyen ved siden av.

– Jeg håper flere fra Norge kan ta steget til Sverige. Nå er vi fire jenter her borte fra Norge. Jentebandyen tas seriøst her, og klubbene stiller også mye større krav til deg, sier Selbekk.

Hun må betale selv for å få spille, men akkurat det ser ikke Selbekk på som noe problem.

– Dette er jo det morsomste jeg gjør, og jeg betaler gjerne for å oppleve det jeg har gjort de siste tre årene.

Artikkeltags