Skip to main content

Sendte Norge til finalen, men der ble det 0-12-tap

Charlotte Marie Selbekk (nr. 18) sendte Norge til VM-finalen lørdag. I søndagens finale endte det med 0-12-tap for Sverige.

Charlotte Marie Selbekk (nr. 18) sendte Norge til VM-finalen lørdag. I søndagens finale endte det med 0-12-tap for Sverige.

Foto: HEIKO JUNGE, NTB

Bærums-jenta Charlotte Marie Selbekk sendte Norge til VM-finalen i bandy, men der ble det bråstopp mot Sverige.

Det norske kvinnelandslaget var helt sjanseløs i søndagens finale mot tittelholder Sverige i bandy-VM. Vertsnasjonen vant hele 12–0.

Norge holdt nullen i nesten 17 minutter, men derfra ut ble det målshow på isen i Åby. De over 1.000 fremmøtte så Sverige lede med seks mål til pause.

Og de blågule skulle score like mange etter hvilen. Det var ikke uventet at Norge kom til å få en tøff finale. I grunnspillet røk de norske kvinnene 1–7 for samme motstander.

Scoret

Charlotte Marie Selbekk bra Bærum ble norsk matchvinner i lørdagens semifinale. Der avgjorde hun i forlengningen i en 3-2-seier over Finland.

I bronsekampen gikk finnene seirende ut 5–2 mot USA.

Selbekk fra Bærum spiller selv i Sverige, og er en av den svenske eliteseriens store stjerner. 

Stine Emilie Pedersen (målvakt), Julie Storvik, Sandra Andresen Follesø, Laura Andresen Follesø og Martine Krogsveen fra Høvik var også med i den norske landslagstroppen. Det var også Stabæk-spillerne Helle Berntsen-Lillejord og Martine Døhlen Holm. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.