Skip to main content

Seiersrekken til Stabæk røk i bandydrama

Nikolai Rustad Jensen vet hvor målet står, men mot Ready onsdag holdt det ikke for Stabæk. Det ble 5–5 i toppoppgjøret.

Nikolai Rustad Jensen vet hvor målet står, men mot Ready onsdag holdt det ikke for Stabæk. Det ble 5–5 i toppoppgjøret. 

Foto: KARL BRAANAAS

De hadde vært suverene så langt i sesongen. Men så ble det plutselig bråstopp for Stabæk Bandy. Høvik tok årets første seier.

READY – STABÆK 5–5

ULLERN – HØVIK 3–4

De har feid den ene motstanderen etter den andre av isen, Stabæk Bandy. Og det selv om de ikke har hatt tilgang til sin egen hjemmeis på klassiske «Plassen» på Stabekk. 

Før toppoppgjøret mot Oslo-laget Ready hadde Stabæk åtte seiere av åtte mulig. Laget fra Bærum hadde igjen los på nok et seriemesterskap. 

Nå var ikke laget fra Oslos vestkant så mye dårligere før toppoppgjøret mot rivalen fra Bærum. Av de syv kampene Ready hadde spilt så langt denne sesongen, hadde Oslo-laget vunnet alle sammen.

Onsdag kveld møttes de to rivalene på kunstisbanen med det fortreffelige navnet «Gressbanen». 

Scoret igjen 

Det var Stabæk som tok føringen i tåkehavet i Oslo. Det var kanskje ingen overraskelse at det var Nikolai Rustad Jensen som var sist på den oransje ballen før den lå i nettmaskene. Scoringsmaskinen ble spilt frem av spillende trenere Björn Buskqvist. Sp langt denne sesongen har Rustad Jensen banket inn 19 mål.

Rett før hvilen utlignet hjemmelaget ved Carl Oscar Wingård. 

Den oppturen tok Ready med seg inn i garderoben og tok den med ut på isen etter pausen. De gjorde 2–1 drøye seks minutter etter pause. Gustav Hjalmar Eriksson scoret for Ready. 

Stabæk nektet, naturlig nok, å gi seg og åtte minutter senere var Rustad Jensen frempå igjen. Ballen forandret retning i en Ready-spiller, og lagene var like langt.

Straffedrama

Ready tok igjen føringen i kampen, før Fredrik Randsborg utlignet for Stabæk fra straffemerket.

For hjemmelaget var Gustav Hjalmar Eriksson den suverent beste spilleren, og etter 25 minutter gjorde han sitt tredje mål for kvelden da han la på til 4–3. 

Men dette var ikke kvelden for å glippe med øynene. Jørgen Hannar Akeren utlignet til 4-4, før altmuligmannen Björn Buskqvist etter en corner sendte gjestene i føringen på overtid.

Stabæk hadde tydeligvis allerede innkassert begge poengene. Men det forslitte uttrykket «spill til fløyta går», gjelder fortsatt.

På overtid av overtiden fikk Ready straffe og Iskander Nugmanov banket ballen i mål.

Årets første poengtap var en realitet for begge lagene.

Årets første for Høvik

Dette var tydeligvis kvelden for at barrierer skulle brytes. Høvik tok sesongens første seiere da de slo Ullern på borteis 3–4. Lars Holmsen, Svante Kjellberg-Line, Edvard August Os og Maxim Pyanov scoret for Høvik. Dermed tok laget fra Bærum noen viktige steg opp fra bunnstriden i eliteserien.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.