Skip to main content

Seieren glapp på overtid for Stabæk, Høvik på stortap

Nikolai Jensen scoret tre ganger for et Stabæk som rotet bort seieren mot Solberg.

Nikolai Jensen scoret tre ganger for et Stabæk som rotet bort seieren mot Solberg.

Foto: KARL BRAANAAS

Stabæk snudde kampen i overtiden, bare for å se seieren glippe rett etter. Samtidig gikk Høvik på stortap.

SOLBERG – STABÆK 6–6 (2–1)

ULLERN – HØVIK 7–1 (4–0)

For en dramatikk vi fikk på Solberg-banen onsdag. Stabæk – som lå under både 1-0, 2–1 og 3- og 4–2 – snudde kampen mot Solberg til 6-4-ledelse i sin favør, med to scoringer på overtid. Men det holdt likevel ikke til seier – i dramatiske overtidsminutter scoret også Solberg to ganger – og dermed endte kampen med 6–6.

– Dette er bittert. Vi har to mann utvist, og prøver vel å score 7-4, så vi kjapper oss i angrep når vi har full kontroll. Så blir vi kontret på til 6–5. Etter det mister vi hodet litt. Halvparten av laget vil stå høyt på Solberg, og den andre halvparten vil ligge lavt. Da blir vi et lag på 70 meter i stedet for 15–20. De spiller seg bare gjennom, sukker Stabæk-trener Anders Christensen.

– Vi får sette det litt på manglende coaching fra min side, at jeg ikke gir tydeligere beskjeder etter at de reduserer, fortsetter Christensen – og legger til at man ikke må glemme at de scoret seks mål og hentet opp Solbergs ledelse.

Fullt så dramatisk ble det ikke på Ullernbanen, der hjemmelaget slo Høvik hele 7–1. 

Under til pause 

Det begynte heller ikke bra for Stabæk onsdag. Solberg tok ledelsen allerede før to minutter var spilt, etter at en corner endte med klabb og babb, før ballen ble pirket i mål.

Stabæk utlignet drøyt åtte minutter senere – og også denne scoringen kom etter hjørneslag. Nikolai Jensen smalt ballen langs isen, og i nettet. Men til tross for at Stabæk styrte spillet etter dette, var det Solberg som scoret det neste målet. Fire minutter før pause ble Christopher Nålby spilt alene gjennom, og Solberg-spilleren satte ballen i mål.

Dermed sto det 2–1 halvveis.

Slo tilbake

Det tok imidlertid ikke mer enn fire minutter av andre omgang før Stabæk igjen utlignet. Igjen kom scoringen etter en corner – og igjen var Nikolai Jensen målscorer med et hardt skudd langs bakken.

Men, Solberg skulle ta ledelsen på ny. Bare to minutter etter utligningen smalt Solbergs Erik Fjeldheim ballen i krysset – og stillingen var 3–2. Og denne gang skulle Solbergs ledelse komme opp i to mål. Med en spiller mindre på isen måtte de «Blaa» nemlig se sine motstandere øke til 4–2 etter en corner. 

Stabæk slo imidlertid tilbake. Sofus Halle-Jensen reduserte for Stabæk med en scoring fra skrått hold etter drøye timen, og seks minutter før slutt – med en spiller mer på isen – scoret Stabæk igjen etter corner. Og nok en gang var det Nikolai Jensen som var sist på ballen. Dermed sto det 4–4 med bare minutter igjen på klokken. 

Seieren glapp

På overtid tok altså Stabæk ledelsen for første gang i kampen – og igjen skulle «de Blaa» score etter en corner. Andreas Killingstad fant Christian Randsborg, som banket ballen inn i nettet.

Stabæk var foran – og da Stian Stærkeby økte til 6–4 to og et halvt minutt inn i tilleggstiden, trodde nok de fleste at kampen var avgjort.

Men slik gikk det ikke. Med to mann mer på isen reduserte Solberg først gjennom Even Gamst, for samme mann utlignet til 6–6 rett før slutt. Dermed ble det «kun» poengdeling på Stabæk.   

Høvik på stortap

I motsetning til Stabæk, kom kommunekollegaene Høvik fra en seier i sin forrige seriekamp – da Skeid ble slått 6–2.

Men borte mot Ullern ble det tøft for Høvik. Hjemmelaget tok ledelsen med både 1–0 og 2–0 før ti minutter var spilt. Høvik kom til en del hjørneslag, men Ullern økte til 3–0 etter drøyt halvspilt førsteomgang – og syv minutter før pause sto det 4–0.

Vladislav Zaostrovtsev scoret, men han og resten av Høvik-laget fikk det særdeles tøft mot Ullern onsdag. Her fra en tidligere kamp.

Vladislav Zaostrovtsev scoret, men han og resten av Høvik-laget fikk det særdeles tøft mot Ullern onsdag. Her fra en tidligere kamp.

Foto: KARL BRAANAAS

Omtrent et kvarter før slutt økte Ullern til 5–0 – og bare ett minutt senere sto det 6–0 på Ullernbanen.

Fem minutter før slutt kunne Vladislav Alfertyev pyntet på resultatet, men Høvik-spilleren brente straffeslaget. Høvik skulle imidlertid få sin scoring – selv om Ullern hadde gått opp til 7–0 i mellomtiden.

Vladislav Zaostrovtsev satte nemlig inn Høviks eneste scoring på overtid, etter et hjørneslag fra Lasse Karppinen. Dermed endte kampen 7–1.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.