Skip to main content

Overlegen seier til Høvik, Stabæk vant etter å ha ligget under

TAPTE STORT: Maxim Pyanov (nærmest) scoret to mål da Høvik fikk juling av Drammen fredag kveld.

Høvik knuste Konnerud på Rud, mens de ubeseirede bandygutta fra Stabæk fikk testet seg ordentlig borte mot Drammen. Nå gleder Høvik seg til å komme «hjem».

Mye nedbør preget kampene i Bærum og Drammen søndag kveld. Dette gjorde at Høvik måtte flytte kampen sin fra Høvikbanen til Rud.

Det er ikke første gangen denne sesongen at Høvik har hatt problemer med hjemmebanen sin.

Dårlige værforhold, kombinert med tidlig seriestart, har gjort at Høvik fortsatt har til gode å spille en kamp på sin egentlige hjemmebane. Nå satser de på at neste hjemmekamp blir på Høvikbanen.

– Vi må jo håpe på det. Neste hjemmekamp er onsdag 12. desember, og den spilles garantert på Høvikbanen, med mindre det blir 45 minusgrader eller noe sånt. Det har vært mye greier nå, så det skal absolutt bli deilig å komme «hjem», sier lederen i Høvik bandy, Jørn Follesø.

Spillende trener Iskander Nugmanov er enig i at det skal bli fint å både få spille og å få trent mer jevnlig på Høvikbanen.

– Vi drømmer om å få klar vår egen bane nå. En ting er kampene, men det å få trene jevnt på stor bane blir ekstremt bra for oss, sier Iskander.

LES OGSÅ:HULL I ISEN SØRGET FOR AVLYST DERBY

Forrykende start

Supporterne som valgte å ta turen til Rud søndag kveld fikk en forrykende start på matchen, da Høvik etter kun 2 minutter noterte seg for 1-0.

Målet var signert toppscorer Alexander Serov, etter fin pasning fra Teemu Malinen.

Kun minuttet senere utlignet Konnerud, til store protester fra Høvik-spillerne. De mente det var offside.

Høvik fikk så en mann utvist, men klarte likevel å sette inn 2-1 i undertall.

Ikke mange minutter senere satt 3-1, men så var det bortelaget som tok over. Mens regnet sto på som verst var det Konnerud som tok over initiativet i kampen, og før det var spilt 30 minutter hadde Konnerud utlignet til 3-3.

LES OGSÅ: Høvik fikk stryk av Drammen

Overkjøring

Konnerud virket etter hvert veldig slitne, og et sultent Høvik-lag ledet av Maxim Pyanov kjørte til slutt over bortelaget. Høvik ga seg ikke før det sto 11-3 på tavlen, og da hadde Pyanov til slutt notert seg for hele 5 mål.

Han var svært fornøyd med å notere seg for så mange mål i en kamp som bar så mye preg av nedbøren.

– Jeg er veldig fornøyd med å score fem mål, særlig når forholdene er som i dag, sier Pyanov.

– Det er veldig imponerende av han i en kamp som dette, for dette er noe annet enn det jeg kaller for bandy, sier Iskander, som hintet til at været ødela mye av spillet.

LES OGSÅ:Storscoreren har scoret mer enn fire av lagene i eliteserien

Begynte svakt

For Stabæks del startet det forferdelig borte mot Drammen. Det svært seiersvante laget måtte se at Drammen ledet 4-1 etter 26 minutter.

Rett etter dette tok Stabæk en timeout, og så startet opphentingen. Med blant annet et hat trick av Björn Henning Buskqvist snudde Stabæk etter hvert kampen, og da dommeren blåste av, sto det til slutt 10-6 til de blå.

Det er nå landslagspause i eliteserien, så både Høvik og Stabæk har kampfri frem til 12. desember.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.