Skip to main content

Norge trekker seg fra bandy-VM i Russland etter krigsutbrudd

Nikolay Rustad Jensen (rød drakt) og det norske bandylandslaget holder seg hjemme fra VM i Russland. Bildet er fra et tidligere mesterskap.

Nikolay Rustad Jensen (rød drakt) og det norske bandylandslaget holder seg hjemme fra VM i Russland. Bildet er fra et tidligere mesterskap. 

FOTO: ROY JOHNSEN

Det norske landslaget i bandy holder seg hjemme fra VM i Russland. Det synes Stabæk-profil er helt greit. 

– Vi fikk beskjed for en uke siden om at vi ikke skulle være med i VM på grunn av konflikten mellom Russland og Ukraina. Det har jo blitt enda mer aktualisert etter det som har skjedd de siste dagene, sier Stabæk-spiller Nikolay Rustad Jensen. Han har vært en sentral spiller på det norske landslaget i en årrekke.

Det er den russiske invasjonen av Ukraina som gjør at flere nasjoner dropper idrettsarrangementer i Russland. Nå er det også klart at det norske landslaget i bandy trekker seg fra VM i russiske Syktyvkar 27. mars til 3. april.

– Vi ga beskjed til det internasjonale forbundet for en uke siden, sier generalsekretær i Norges Bandyforbund, Tomas Jonsson, til VG.

Forståelse

Rustad Jensen har spilt på det norske landslaget i flere år. Selv om han er glad for at Norge nå dropper å være med i mesterskapet på grunn av konflikten, synes han det er leit for unge bandyspillere at de igjen går glipp av et mesterskap.

– Det er helt riktig å ikke være med i et mesterskap i Russland nå.

– Men jeg synes det er leit for de yngre spillerne som har fått ødelagt to internasjonale sesonger på grunn av korona. Og så skjer dette, sier Rustad Jensen.

Torsdag ble det klart at også det svenske og finske bandyforbundet trekker sine landslag fra mesterskapet i Russland.

PS! Stabæk Bandy spiller sin første semifinalekamp i NM-sluttspillet på Rud lørdag klokken 13.00. De møter Mjøndalen til en best-av-fem-serie.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.