Skip to main content

Nå kan to nye spillere få det eksklusive merket på drakta

Jan Olav Løyning hadde en nydelig målgivende pasning mot Mjøndalen. Vinner Stabæk finalen får han et eksklusivt symbol på drakten neste sesong.

Jan Olav Løyning hadde en nydelig målgivende pasning mot Mjøndalen. Vinner Stabæk finalen får han et eksklusivt symbol på drakten neste sesong. 

Foto: Joakim S. Enger

Stabæk gjorde kort prosess med Mjøndalen og tok seg enkelt til ny NM-finale. Der kan to nye spillere få eksklusivt merke på drakta. 

STABÆK–MJØNDALEN 7–2 (4–1)

Christan Randsborg og Stabæk-kaptein Magnus Høgevold har denne sesongen spilt med en stjerne på drakta. Den symboliserer at de har ti Norgesmesterskap til navnet sitt. Om Stabæk vinner finalen 12. mars kan brødrene Jan Olav og Petter Løyning også få hendene på sin tiende kongepokal. Da vil de også kunne spille med stjerne på drakta neste sesong. 

– Det er spesielt. Ti er viktig. Ti er bra. Da har du hatt en solid karriere, sier Jan Olav Løyning til Budstikka etter kampen. Han sier at målet hans lenge har vært elleve Norgesmesterskap siden han spiller med drakt nummer 11. 

Selv mener 35-åringen at han egentlig har ti allerede. Men det var en finale han ikke spilte for mange år siden. 

– Kanskje jeg ikke hadde nok kamper eller noe. Det er lenge siden. Men det må være offisielt. Hvis ikke teller det ikke, sier han. 

"Hjemmebanefordel" i finalen

Finalen spilles i Bærum idrettspark lørdag 12. mars. Her har også Stabæk spilt hjemmekampene sine i sluttspillet siden naturisen på Stabekkbanen har smeltet. I sluttspillet har de vunnet 10–2, 7–4, 8–2 og 7–2 på hjemmebane. På bortebane har de vunnet på straffeslag eller etter ekstraomganger. 

– Er det ekstra deilig at finalen spilles her da?

– Absolutt. Vi har slitt litt i de bortekampene i sluttspillet. Det kan være mange årsaker til det, og prestasjonene går litt opp og ned. I dag er vi et hakk opp igjen, sier Stabæk-kaptein Magnus Høgevold. 

Her ser man stjernen på drakta til Magnus Høgevold. Bildet er fra da Stabæk vant serien.

Her ser man stjernen på drakta til Magnus Høgevold. Bildet er fra da Stabæk vant serien. 

Foto: KARL BRAANAAS

– Det er klart. Vi har vokst opp på Rud mange av oss, hvor vi har spilt Kosa-cup. Det er litt vår «andre hjemmebane», selv om det er mange år siden vi har spilt her. Det er en trygghet å spille finale her. Du skal ikke bare komme hit å slå oss, sier Løyning. 

Kun finalen som gjelder

Stabæk har skapt et hegemoni i norsk bandy og er "alltid" i finalen i NM. Nå kan klubben sikre sin 25. kongepokal. Da må de slå Solberg, som slo Ready 3–0 i kamper i den andre semifinaleserien, i finalen. 

– Det er deilig å være klare for finale. Det er jo høydepunktet for vår del, så det er det vi har trent for. Alt har vært «treningskamper» frem til neste lørdag, sier Høgevold. Han sier det ikke har noe å si om det blir Ready eller Solberg i finalen siden Stabæk har slått og spilt uavgjort mot begge lagene i seriespillet. 

– Det er en utrolig prestasjon. Vi har vært en samlet gjeng i mange år, som har spilt og trent sammen. Vi har tatt mange gull og nå kommer det en yngre garde som er ivrige og bra. Så det kommer til å fortsette, det, sier Løyning. 

Etter semifinaleseieren over Mjøndalen var det ikke så mye jubel å se hos Stabæk-spillerne. Det var som om de hadde vunnet en helt vanlig kamp. 

– For oss er det en selvfølge at vi skal til finalen. Det er bare sånn det er. Vi er ikke fornøyde før vi vinner finalen. Å juble masse når du vinner 7-2 og det ikke har vært så spennende… Du må ha litt adrenalin i kroppen for å juble, sier Løyning. 

– Kan du love jubel om det blir en ny kongepokal i år?

– Det kan jeg love, sier han. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.