Skip to main content

Målmaskinenes felles oppskrift

Mot Mjøndalen hadde Nikolai Rustad Jensen en målgivende, hat trick og flere nydelige dragninger. To av målene var det høy, høy klasse over og den ene var fra lang distanse.

Mot Mjøndalen hadde Nikolai Rustad Jensen en målgivende, hat trick og flere nydelige dragninger. To av målene var det høy, høy klasse over og den ene var fra lang distanse. 

Foto: KNUT BJERKE

Nikolai Rustad Jensen og Bjørn Buskqvist scoret 74 mål og hadde 39 assist i eliteserien. Målene kan spores tilbake til barndommen. 

STABÆK – MJØNDALEN 8–2 (4–1)

Målformen har fortsatt for Stabæks dødelige duo i sluttspillet. Lørdag ble det åtte nye målpoeng på duoen da Stabæk tok første stikk mot Mjøndalen i semifinalene i norgesmesterskapet. Begge drev med fotball i barndommen. 

– Jeg har definitivt dratt fordel av det gjennom karrieren. Kanskje mest fordi jeg er en leken fyr som elsker å holde på med ball, sier Rustad Jensen til Budstikka etter seieren. Han spiller fortsatt fotball på Stabæk 3 og trekker frem allsidighet og ballfølelsen som noe man tar med seg. 

– Fotball og bandy er veldig like idretter. Det er samme regler. Der har man fått mye fordel av spillet begge veier. Selv om det er mye mer fart i bandy tar man med seg mye fra fotballen over på bandybanen, sier Buskqvist som selv også spilte fotball i barndommen. 

– Det var ikke mange kvelder man satt og spilte Playstation. Jeg var alltid aktiv med noe, sier Rustad Jensen. 

Ikke bare fotball

Spillende trener Bjørn Buskqvist kommer fra en idrettsfamilie i Sverige hvor brødrene og søsteren også var aktive i idretten. Han satset på tennis, og var på topp i sin alder i Sverige, før kneskader satte en stopper for karrieren med racket. 

– Jeg har blitt bra på å ta ned bandyballen fra tennisen. En fordel jeg fikk særlig som ung, sier Buskqvist. 

Den svenske spillende treneren og Jan Olav Løyning ser hvordan det gikk med Jonathan Oskar Saraby som scoret 5-2-målet.

Den svenske spillende treneren og Jan Olav Løyning ser hvordan det gikk med Jonathan Oskar Saraby som scoret 5-2-målet. 

Foto: KNUT BJERKE

– Det er fordel å holde på med mye idrett. Bandy er en perfekt sport man kan satse på, som er litt mer skånsom, når man blir litt eldre. Andre sporter er det mange som skal satse så tidlig. Bandy er en fin sport man kan kombinere med for eksempel fotball, golf, tennis eller annet, sier den spillende treneren. Han legger til at de fleste i Stabæk bandy har holdt på med andre idretter. 

Rustad Jensen husker godt skiturene farmoren og farfaren tok han med på da han var liten. Enten det var på fjellet eller i marka i Bærum. Nå er hverdagen fylt opp med en travel jobb i Clarksons Platou, verdens største skipsmeglerhus. Da rekker han ikke alltid barmarkstrening om sommeren, men kan spille fotballkamper om kvelden.

– Jeg selger skip på fritiden, sier han med et glimt i øyet.

Mindre kniving om toppscorertittelen

I år var det Buskqvist som ble Stabæks toppscorer i eliteserien. Han endte fire mål foran lagkamerat Rustad Jensen.

– Det er ikke så mye konkurranse lenger. Det var mer da vi var yngre. Nå sier vi at vi skal ha 100 målpoeng sammen. Ofte når jeg gjør mål får jeg pasning av Jensen, mens det ikke er like ofte jeg byr på det samme tilbake, sier Buskqvist. 

– Bjørn er et naturlig oppspillspunkt for meg, for jeg spiller litt lenger bak i banen. Det at begge har nese for mål tror jeg gjør at vi forstår hverandre godt, sier Rustad Jensen som også var mer opptatt av målene i yngre alder. Nå er han fornøyd med å være en poengspiller.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.