Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Knut var dødssyk - nå er han tilbake for Norge

TILBAKE FOR FULLT: Til helgen gjør Knut Holmen-Jensen comeback på bandylandslaget. Follestad-sjefen innrømmer at det er hektisk med julehandel og bandy. FOTO: KNUT BJERKE

Bandy. For drøyt to år siden var Knut Holmen-Jensen så syk at han holdt på å miste livet. Nå gjør han comeback på bandylandslaget.

– Det går bra nå. Dette er egentlig den første sesongen hvor jeg er ordentlig tilbake etter at jeg ble syk. Nå føler jeg meg i god form og er med på det meste, sier Knut Holmen-Jensen.

Sommeren 2013 fikk han et uskyldig sår i den ene tåen etter lek i vannet på Tjøme i juli.

I begynnelsen av august fikk han en blemme, som han stakk hull på. Foten ble etter hvert litt hoven. Det hele endte med operasjon i hodet og hjertet. Gule stafylokokker som hadde gått rett i blodbanen, truet med å ta livet av ham.

Jensen showet da Stabæk valset over Hamar

Stabæk stanset av Solberg 

Tøff vei tilbake

Til fjorårssesongen var Stabæks storscorer tilbake på isen. Han var hele tiden klar over at det ville bli en sesong hvor han trengte å bygge seg opp igjen.

– Det har tatt litt tid. Man tenker at dette kommer seg sikkert fort. Men det har tatt litt lengre tid enn jeg trodde å komme seg over kneiken, til der jeg kan være, sier 28-åringen, som har vært åpen om at sykdommen satte en støkk i ham.

Han beskriver veien tilbake som oppbygging fysisk og psykisk.

– Det kan være 50/50. Det er klart du får en utladning etter noe sånt. Når man skal komme tilbake, så er man plutselig ikke der man innbiller seg at man er. Og det fysiske tar tid å trene ordentlig opp. Jeg følte for så vidt fremgang på bandybanen hele veien i fjor. Hadde jeg kun konsentrert meg om bandy, så ville det kanskje gått enda raskere, men jeg har full jobb ved siden av, sier Holmen-Jensen, som er daglig leder på Follestad på Fornebu.

– Det har tatt litt tid å sette seg inn i jobben. I år har jeg vært med bandyen for fullt. Jeg har fortsatt litt å gå på. Men jeg står på stort sett hver eneste dag med trening, og det blir bedre og bedre.

Så bra har det altså blitt at han igjen er tatt ut for Norge.

– Jeg tar det med landslag ganske med ro. Det er en stund siden sist. Det må ha vært i 2012. Jeg vet ikke helt hvordan det er der nå, smiler Follestad-sjefen, som innrømmer at han kanskje egentlig burde holdt på med julehandel og ikke landslag til helgen.

– Desember og januar er travle dager for oss i klesbransjen. I prinsippet har jeg kanskje egentlig ikke tid til å være med på landslagssamlingen til helgen, flirer Knut Holmen-Jensen.

Her satses det på jentene

Stabæk-seier i sesongens første hjemmekamp 

Les flere artikler