Skip to main content

Klubbene har talt: Stabæk bandy er storfavoritt

OVERLEGNE: Bjørn Buskqvist (fra venstre), Petter Løyning, Sverre Brecheisen og Magnus Høgevold feirer ett av de åtte målene mot Solberg.
OVERLEGNE: Bjørn Buskqvist (fra venstre), Petter Løyning, Sverre Brecheisen og Magnus Høgevold feirer ett av de åtte målene mot Solberg.

Ni av de ti eliteserieklubben har Stabæk som favoritter i årets bandysesong. Onsdag viste laget hvorfor da de lekte med Solberg i superfinalen.

STABÆK - SOLBERG 8-2

 

- Vi lever godt med det favorittstempelet, sier Stabæk-trener Anders Christensen.

Før årets bandysesong ble samtlige eliteserieklubber bedt om å tippe utfallet av eliteserien.

Stabæk ble rangert soleklart på topp, foran Solberg og med Ullern og Ready deretter. Høvik ble rangert som nummer seks.

Anders Christensen er ærlig på at han tror gultipset går inn.

- Vi må være ærlige. Vi har ikke noe dårligere lag enn i fjor, påpeker han.

Tilbake fra Sverige

Verdt å merke seg er at måljeger Nikolai Jensen kommet tilbake fra svensk bandy.

I fjor vant Stabæk sluttspillet, mens Solberg ble seriemestere. Lagkaptein Magnus Høgevold sier Stabæk naturligvis har som mål å vinne hver kamp de går til og dermed er målet også i vinne serien.

Klubben har vært i 13 NM-finaler på rad.

Målfest i superfinalen

Onsdag kveld møttes Stabæk og Solberg til superfinale på Stabekkbanen. Hjemmelaget tok oppskriftsmessig ledelsen ved fjorårets toppscorer Bjørn Buskqvist.

Hjemmelaget førte spillet, men Solberg utliknet syv minutter senere. Gjestene fikk straffeslag og Sondre Bratvold Kristoffersen sørget for 1-1.

Etter 20 minutters spill ble det ny straffe for Solberg. Denne gang gikk Kristoffersens forsøk utenfor.

Kampen bølget frem og tilbake. Etter en snau halvtime scoret Nikolai Jensen sitt første mål på hjemmebane etter returen fra Sverige, og Stabæk var foran 2-1.

Tre minutter før pause scoret Bjørn Buskqvist sitt andre mål for kvelden da han skjøt knallhardt i mål etter en corner.

3-1 var også pauseresultatet.

 

Målrikt

2. omgang åpnet med en real kalddusj for Stabæk. Laget mistet ballen i oppspillsfasen, og måtte gi bort straffe for å hindre mål på Solbergs kontring. Nok en gang var Sondre Bratvold Kristoffersen straffelegger for Solberg. Denne gang misset han ikke og reduserte til 3-2.

Det så ut til å vekke Stabæk. Et drøyt minutt senere scoret Petter Løyning sitt første og Stabæks fjerde. 

Minuttet senere øket Buskqvist til 5-2 med sitt tredje mål i kampen. Snaut midtveis i omgangen i omgangen sendte Fredrik Randsborg Stabæk opp i 6-2 til tross for at laget hadde en spiller utvist og dermed var en færre på isen.

Tre minutter senere gikk Randsborg igjennom Solberg-forsvaret alene, ble lagt i isen og Stabæk fikk straffe. Hjemmelaget misset imidlertid på forsøket.

Ni minutter før full tid spilte Stabæk bandy som Barcelona spiller fotball. Det herlige angrepet endte med at Andreas Killingstad scoret til 7-2. I det 89. minutt mottok Bjørn Buskqvist en lang pasning fra Petter Løyning. Alene med keeper satte han inn 8-2.

To minutter på overtid fikk Stabæk straffeslag. Eirik Halvorsens forsøk ble reddet av Solbergs keeper Ole Tobias Fevang. Dermed ble sluttresultatet 8-2.

 

- Nesten naturstridig

- Nå ser vi gode ut, konstaterte Stabæk-trener Anders Christensen etter kampen.

- I 2. omgang blir det litt sånn at Solberg gir litt opp. Vi skal ikke legge alt for mye i det, men at vi spilte bra og hadde variert angrepsspill og solid forsvarsspill er oppskriften på suksess. Det er gøy å se at de tingene vi har pratet om offensivt og defensivt sitter såpass bra allerede nå, oppsummerte han.

Christensen sier at det "nesten er litt naturstridig" at Stabæk har så god flyt i en del av angrepsspillet som de viste onsdag kveld.

- Vi har aldri trent så lite på is før en sesong som i år. Det laget her har spilt sammen i mange år, så de kjenner hverandre. Det er mange bra bandyspillere her, så enkelt er det. Når de får lov til å slippe seg løs innenfor visse rammer, så blir det bra.

 

Stabæk 8 (3)

Solberg 2 (1)

Bandy, superfinale menn:

Mål: 1-0 (5.) Bjørn Buskqvist, 1-1 (12.) Sondre Bratvold Kristoffersen, 2-1 (28) Nikolai Jensen, 3-1 (42.) Buskqvist, 3-2 (47.) Kristoffersen, 4-2 (48.) Petter Løyning, 5-2 (49.) Buskqvist, 6-2 (65.) Fredrik Randsborg, 7-2 (81.) Andreas Killingstad, 8-2 (89.) Buskqvist

Dommere: Gjermund Strømnes, Tarald Moe Bjølseth og André Jullum Fernandes

Tilskuere: 348 på Stabekkbanen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.