Skip to main content

Høvik sjokkåpnet, men Stabæk snudde

Nikolai Jensen scoret fem og hadde to målgivende for Stabæk mot Høvik. Men det var Høvik som begynte kampen best.

Foto: Trine Jødal

Høvik sjokkåpnet mot Stabæk, men et Nikolai Jensen-show sørget for favorittseier på Høvikbanen onsdag.

HØVIK – STABÆK 2–11

ØVREVOLL HOSLE – READY FRA KL. 20.30

Status før onsdagens kamp mellom Høvik og Stabæk var grei. Høvik lå sist, med null seire og ett poeng på seks kamper. Stabæk, på sin side, toppet tabellen, med seks strake seire.

Men i innledningen av kampen i tåkehavet på Høvikbanen - årets første kamp på denne isen for sesongen - var det vanskelig å se at forskjellen lagene var særlig stor. Vi fikk heller en sjokkåpning.

Kampen var syv jevne åpningsminutter gammel, da Høviks Lasse Karppinen slo ballen inn fra høyre. Foran mål hadde Tommy Hennum Larsen gått seg fri, og satte inn 1–0 til Høvik.

Og bare halvannet minutt senere skulle Høvik sjokkere igjen – og øke til 2–0. Denne gang var det Hennum Larsen som slo inn fra høyre – og Stian Dilkestad som var sikker alene med keeper.

Høvik hadde åpnet strålende, mens Stabæk virket noe lammet.

– Det var en god start. Vi hadde mange unge spillere på banen i dag, og de spilte godt, sier Høvik-trener Sergey Gusev.

– Ja, Det føltes godt å åpne såpass bra mot Stabæk. Men jeg var redd for at de skulle komme sterkt tilbake. Det kan hende de undervurderte oss litt innledningsvis, supplerer Dilkestad, som altså scoret Høviks andre mål.

Snudde

Og Stabæk skulle våkne – og for å stoppe fremadstormende motstandere måtte Høvik-spillerne ty til ulovlige midler. Stabæk vant frislag, og det var lurt slått: Nikolai Jensen dyttet ballen til Christian Randsborg, som fra skrått hold satte inn 2–1.

Drøyt halvveis i omgangen var det Jensens tur til å score, til 2–2 – og seks minutter senere var snuoperasjonen komplett, da Jensen fant Petter Røyning, som satte 3–2.

Minuttet før pause fikk Markus Fremstad en kjempemulighet til å øke til 4–2 for Stabæk – men Høvik-keeper Johan Solberg gjorde en strålende redning, og 2–3 sto seg til pause.

– Hvert fall første omgang er jevn, en omgang laget kunne ha tatt. I andre omgang ble det kanskje litt verre, men det gikk som det gikk, sier Solberg, som hadde flere gode redninger i løpet av kampen.

Stabæks Nikolai Jensen var mindre fornøyd med første omgang.

– Vi var enige om å møte opp og smelle til fra start. Det gjorde vi ikke. Vi var håpløse de første ti. Så hadde vi en god periode midtveis i andre omgang. Men vi fikk samlet oss litt i pausen, og ble enige om å gå ut i hundre i andre omgang. Og det ga jo avkastning, sier han.

Økte til storseier

– Vi var absolutt ikke stresset. Av og til stresser vi kanskje litt med å komme oss i angrep, men vi har tro på eget spill, og vet at det kommer til å betales om vi er tro mot det, sier Jensen.

For 2–4 skulle komme, rett etter pause. Eirik Halvorsen satte Stabæks fjerde.

Og da Høviks Maxim Pyanov misbrukte en kjempesjanse fem minutter etter hvilen, der Stabæk-keeper Alexander Nygaard reddet mesterlig, skulle heller Stabæk øke til 5-2: Björn Buskqvist spilte ballen til Jensen, som driblet seg fint forbi Høviks bakerste menn, før han satte ballen i mål.

Bare minutter senere kopierte duoen suksessoppskriften, og Jensen satte 6–2 – og de to samarbeidet enda en gang da Jensen scoret til 7–2.

25 minutter før slutt økte så Jan Olav Løyning til 8-2, før Nikolai Jensen satte sitt femte kvarteret før slutt, etter pasning fra Henrik Berg Remo. Buskqvist økte til 10–2 rett etter, før Tobias Mofjells scoret 11–2, og kampens siste mål, fem minutter før slutt.

Lasse Karppinen og Høvik åpnet godt mot Stabæk, men måtte se seg slått til slutt.

Foto: KARL BRAANAAS

Stabæk leder nå serien med 14 poeng på syv kamper. Høvik ligger sist, to poeng bak Sarpsborg.

Jensen sier han forventer at Høvik blir bedre poengmessig utover i sesongen.

– Vi har hatt en tøff sesongstart, men vi har jo ikke hatt is. Den var brukbar i dag. Det er veldig fint at vi har fått bedre forhold nå. Vi hadde behov for en mer normal forberedelse inn mot sesongen. Eliteserie krever forberedelse på is. Men jeg tror vi vil bli bedre herfra, sier Gusev.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.