Skip to main content

Høvik og Stabæk vant seriepremieren

FULL KONTROLL: Stabæks Petter Løyning noterte seg for én scoring i serieåpningen mot Ullern. Han og lagkameratene var komfortabelt i første serierunde.

Stabæk er tippet som den store seriefavoritten denne sesongen, og i serieåpningen viste de seg favorittstempelet verdig. Også Høvik sesongåpnet med seier.

SARPSBORG - HØVIK 4-6 / ULLERN - STABÆK 2-8

Dermed fikk våre to lokale eliteserielag en best mulig start på bandysesongen.

– Det er selvfølgelig veldig deilig å starte med en seier mot Ullern, som er et bra lag, sier, Stabæks trener Anders Christensen.

På bortebane mot Ullern tok de tidlige kontroll på kampen. Allerede før det var spilt 12 minutter hadde de blåkledde scoret tre mål. Allerede i første spilleminutt presenterte den hjemvendte storscoreren Nikolai Jensen seg, og før pause kom også Petter Løyning og Fredrik Randsborg på scoringslisten for blåtrøyene. Ti minutter før pause reduserte hjemmelagets Truls Larsen, slik at stillingen ved halvtid var 1-3.

LES OGSÅ: Klubbene har talt: Stabæk bandy er storfavoritt

Etter hvilen tok det et drøyt kvarter før det ble scoringer. Først økte Bjørn Buskqvist Stabæks ledelse, før Ullerns Mikkel Hæger reduserte på straffeslag like etter. To Stabæk-mål på tre minutter fra Buskqvist midtveis i omgangen sendte Stabæk i en komfortabel ledelse.

– Det var veldig fint å få sette tre på rad, når jeg spiller der jeg spiller. Jeg hadde også noen sjanser i første omgang som ikke gikk inn, keeperen deres var god og reddet mye, sier Bjørn Buskqvist.

Går for dobbel

I løpet av de siste spilleminuttene scoret kaptein Magnus Høgevold og Eirik Halvorsen hvert sitt mål, slik at Stabæk vant 2-8.

– Vi fikk nesten en for god start da vi ledet 3-0 etter veldig kort tid. Etter det virker det som at vi mister litt av tenningen. Man skal ikke ha for høye krav til en serieåpning, men jeg synes ikke vi får til å gjøre det vi skal i 90 minutter, sier trener Anders Christensen.

– Det er kjempegøy å endelig være i gang igjen. Det var en stabil seriestart. Ullern borte bruker å være tøffe kamper, supplerer Bjørn Buskqvist.

LES OGSÅ: Dømmer for å bli bedre spillere

Bjørn Buskqvist legger ikke skjul på at Stabæks mål er å vinne både serien og sluttspillet.

– Vi har veldig høye forventninger, og ser på oss selv som favoritter. Vi vil vinne både serien og sluttspillet. I fjor vant vi bare sluttspillet, men i år sikter vi oss inn på å vinne dobbelt, sier han.

Snudd kampen

I Sarpsborg tok Høvik ledelsen mot sine nyopprykkede motstandere etter fem minutter - da nyervervelsen Maxim Pyanov omsatte et hjørneslag fra Alexander Pladsen i mål. Ti minutter senere utlignet Sarpsborg, men Pyanov scoret på ny halvveis i første omgang - og igjen kom scoringen etter et hjørneslag fra Pladsen.

Men, som etter 0-1, kom Sarspborg tilbake, og utlignet til 2-2, et resultat som sto seg til pause.

LES OGSÅ: Drømmer om bandyhall i Bærum

Sarpsborg tok ledelsen tidlig i den andre omgangen, men Even Lübeck, en annen nyerverevlse, utlignet for Høvik 20 minutter før slutt. Og når Pyanov satte sitt tredje på straffe bare minuttet etter, hadde Høvik snudd kampen i sin favør igjen, til 4-3.

Nikolai Salin scoret to ganger i løpet av det siste kvarteret, og sendte Høvik tre mål foran.

Per Anders Olsson reduserte på straffe for Sarpsborg rett før slutt, men det hjalp ikke. Høvik vant 6-4.

KAMPFAKTA

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.