Skip to main content

Forventer ikke å overgå superåret – gir flere sjansen

Stabæk vant 6–0 mot Solberg i NM-finalen og gikk gjennom fjorårets bandysesong med 24 seire og en uavgjort.

Stabæk vant 6–0 mot Solberg i NM-finalen og gikk gjennom fjorårets bandysesong med 24 seire og en uavgjort. 

Foto: KARL BRAANAAS

Fjoråret var helt perfekt for Stabæk bandy, og nå kliner de til for å vinne alle trofeer igjen. Onsdag kan du se jakten på det første på budstikka.no. 

Klokken 19.00 i morgen starter bandysesongen med superfinalen mellom Stabæk og Solberg. Kampen vises på budstikka.no. 

Se superfinalen i bandy her

Superfinalen skal spilles mellom fjorårets serie- og norgesmester. Men det er bare én bandymester. Stabæk tok alt – både superfinalen, seriemesterskapet og sluttspillet. «De Blaa» holdt på å sette en uslåelig rekord med å vinne alle seriekampene. Det ble en uavgjort og resten seirer. 

– Jeg tror ikke vi skal ha mål om å toppe det. Målet vårt må være å vinne superfinalen, serien og NM, sier trener Anders Christensen og legger til at Stabæk har respekt for motstanderne og sier han håper det skal bli jevnere denne vinteren. 

– Det var en optimal sesong i fjor, med full klaff på alt. Ambisjonen er å få til det samme, men vi må være litt realistiske tror jeg.

Christensen understreker at målet er å vinne de turneringene de stiller opp i. 

– Vi må akseptere at det kan bli noen feilskjær underveis. Hvis vi ikke forberedt på det kan det bli en kjedelig sesong.

Forbereder generasjonsskifte

Siden forrige sesong har Knut Holmen-Jenssen lagt opp. Tre juniorspillere er hentet opp i A-stallen – Håkon Lysfjord Pettersen, Henrik Remo, Ole Kristian Sauar.

Treneren sier det ikke er tilfeldig at Stabæk har hentet opp tre unggutter nå, for Stabæk er svært obs på at det snart blir et generasjonsskifte i klubben. Fjorårets gull-lag består av mange erfarne spillere som har vunnet mye. 

– Jeg har ansvar for å tenke frem i tid. Da må vi gi mer tid til ungguttene. I lys av det kan vi ikke forvente en perfekt sesong, det er for mye press å si at vi skal gå igjennom et år uten tap. 

Treneren sier det skal brukes en større del av troppen gjennom denne sesongen og at det vil være naturlig at det kommer til å svinge mer i prestasjonene. 

– Det betyr ikke at ambisjonene er lavere, men veien til finale og seriegull vil kanskje se litt annerledes ut enn i fjor.

Tøff motstand

Stabæk har spilt turnering i Ljusdal og ytterligere tre treningskamper mot svensk motstand. Det har kun endt med tap. 

– Det har vært forbedring fra første til siste kamp og prestasjonene har blitt bedre. Vi har valgt å møte motstand som er bedre enn vi møter hjemme og spilt mot lag som hadde vunnet serien i Norge. Vi kunne spilt åtte treningskamper mot Sarpsborg og Ullevål, men vi tenker det er mer utviklende å matche oss mot dem som er et hakk bedre.

Christensen sier han tror det blir mer utfordring i de hjemlige toppkampene i år, men at Stabæks rutinerte spillere er såpass ærgjerrige at de ikke kommer til å akseptere at noen utfordrer dem. 

– Jeg tror det kan smelle litt i år – på en positiv måte. 

Og onsdag starter altså bandysesongen med et smell. 

– Vi går for å vinne superfinalen. Jeg er litt usikker på hvor Solberg står. De virker bedre enn i fjor, kommenterer Stabæk-trener Anders Christensen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.