Skip to main content

Firemålsseier for Stabæk, uavgjort for Høvik

Björn Buskqvist og Fredrik Randsborg jubler etter en scoring lørdag. Buskqvist vartet opp med et av årets mål, mens Randsborg slo tre målgivende pasninger.

Björn Buskqvist og Fredrik Randsborg jubler etter en scoring lørdag. Buskqvist vartet opp med et av årets mål, mens Randsborg slo tre målgivende pasninger.

Foto: KARL BRAANAAS

Det ble viktige poeng på både Stabæk og Høvik på bandyens festdag – i vanskelige forhold. På Stabekkbanen fikk vi også en drømmescoring. 

HØVIK – SARPSBORG 2–2

STABÆK – ULLERN 6–2

2. juledag er bandyens festdag – noe som startet på 1950-tallet, da 26. desember var serieåpningen hvert år. I år festdagen runde 10 – og både Høvik og Stabæk har hjemmekamper. Lagene hadde imidlertid vidt forskjellige utgangspunkt – der Stabæk jakter serieledelse, kjemper Høvik for overlevelse i divisjonen.

Vanskelige forhold

For Stabæk ble det storseier lørdag – men det tok litt tid før sifrene ble virkelig komfortable. På grunn av store mengder nedbør – først snø og så regn – ble det bestemt at kampen skulle spilles over tre ganger 30 minutter.

– Det er jo ikke sånne forhold vi ønsker å spille i. Vi håpet på sånn det var de siste dagene. Men når det blir som det blir synes jeg vi etter hvert løser det godt, sier kaptein Magnus Høgevold.

– Vi var innstilte på været. Vi i Stabæk har blitt bedre på å spille i snø og regn de siste årene. Vi skal jo spille teknisk også, men selv om det blir lavere tempo, skal man jo kunne flytte ballen og spille smart – i tillegg til å krige på banen, sier spillende trener Björn Buskqivst.

Og fem minutter ut i første «periode» tok Stabæk ledelsen. Nikolai Jensen prøvde først å slå ballen inn foran mål, men Ullern-forsvaret fikk køllen på ballen. Fredrik Randsborg plukket den imidlertid opp, og dyttet den til Jensen, som satte inn 1–0.

Noen minutter senere smalt Björn Buskqvist ballen i stolpen. Samtidig var ikke Ullern helt ufarlige – Stabæk-keeper Sindre Beckmann måtte varte opp med flere gode redninger for sitt lag.

Mot slutten av de første 30 minuttene var det særdeles vanskelige forhold, og det ble slått mye langt – og lagene gikk til første pause på 1–0 til Stabæk.

Bare et par minutter ut i andre periode sto det imidlertid 1–1 – etter at Andreas Sletta scoret alene med Beckmann.

Viktig scoring

Kampen bølget noe frem og tilbake etter utligningen – i et snøvær som etter hvert ble litt mindre tett, og dermed ga litt bedre forhold for spillerne – og begge lag traff treverket i kampens andre 30-minutter.

Men det var Stabæk som skulle få scoringen. Drøyt åtte minutter før andre pause slo Fredrik Randsborg en ny, god målgivende da han fant Markus Fremstad, som på sin side var dyktig da han satte ballen mellom beina på Ullern-keeperen fra skrått hold.

Og 2-1-målet skulle vise seg viktig. Bare to minutter ut i siste «periode» – igjen med enda bedre is – scoret Björn Buskqvist på herlig vis – Fredrik Randsborg slo enda en målgivende, og Buskqvist banket ballen i mål med en riktig «tennismanøver».

Og Stabæk ga seg ikke der. Fem minutter etter ovennevnte plukket Christian Randsborg opp en klarering, og banket inn Stabæks femte.

Drømmemål

Drøyt tolv minutter før slutt fikk vi det Stabæk-spillerne og stream-kommentatorene kalte tiårets scoring. Nikolai Jensen slo ballen lavt inn foran – og Buskqvist var enormt følsom da han lobbet ballen vakkert inn i krysset.

– Det ble en perfekt bue på den. Egentlig spratt den litt opp på isen. Jeg slår den mot bortre, og så fikk den denne buen. Det var ikke med vilje å slå den så høyt, men det var et morsomt mål å score. Jeg sier det var med vilje til gutta, ler Buskqvist.

Buskqvist scoret et fantastisk mål for Stabæk lørdag.

Buskqvist scoret et fantastisk mål for Stabæk lørdag.

Foto: KARL BRAANAAS

Jensen skulle også få sin andre scoring i kampen, da han stakk bak muren på et frislag, og fikk en lur pasning fra Magnus Høgevold.

Syv minutter før slutt reduserte Ullern, men det gjorde ingen verdens ting – Stabæk tok poengene på festdagen.

– Til slutt ble dette komfortabelt, men det var en jevnspilt kamp. Sånn blir det i disse forholdene, det blir jevnt uansett. Men vi får bare gjøre det beste ut av det, sier Christian Randsborg.

Viktig uavgjort

På Høvikbanen var det også et lag på poengjakt som tok imot motstandere og publikum lørdag. Høvik, på sisteplass før runden tok imot Sarpsborg hjemme – i en kamp som også denne ble spilt i vanskelige forhold.

 Sarpsborg tok ledelsen med mål etter henholdsvis 36 og 40 minutter, men Lars Holmsen reduserte for Høvik bare to minutter etter det sistnevnte.

Bare tre minutter etter sidebytte utlignet så Lasse Karppinen for Høvik, etter målgivende fra Even Lübeck.

Flere mål ble det ikke i kampen, og dermed passerer Høvik – enn så lenge i alle fall – Skeid på tabellen. Skeids kamp går senere i kveld. 

Det var tøffe spilleforhold på Høvikbanen lørdag.

Det var tøffe spilleforhold på Høvikbanen lørdag.

Foto: KARL BRAANAAS
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.