Skip to main content

Fikk ikke flyttet kampen selv om lagene var enige

Kampen ble flyttet til Bærum idrettspark grunnet dårlig vær. Klubbene var enige om å flytte kampen til onsdag, men forbundet sa nei.
Kampen ble flyttet til Bærum idrettspark grunnet dårlig vær. Klubbene var enige om å flytte kampen til onsdag, men forbundet sa nei.
Foto: Håkon Meisingset Solheim

Stabæk og Sarpsborg var enige om å flytte tirsdagens kvartfinale til onsdag, men forbundet sa blankt nei uten noen begrunnelse. 

STABÆK – SARPSBORG 10–2

De siste dagenes godvær har bydd på utfordringer for naturisen på Stabekkbanen. Hjemmebanen til Stabæk, bedre kjent som "Plassen", har vanligvis kunstis. Men grunnet byggearbeid i området måtte de legge naturis i år. Derfor måtte den første kvartfinalen i norgesmesterskapet flyttes. Stabæk og Sarpsborg var enige om å flytte den til onsdag, men det sa forbundet nei til.

– Jeg har sluttet å involvere meg i de prosessene. Jeg har ikke lyst til å spekulere i hva de holder på med, men jeg regner med at de er veldig stresset for å få avviklet kamper, sier Andreas Haugo Killingstad til Budstikka etter kampen. 

Lars Anton Olsson som er spillende trener i Sarpsborg bekrefter at de var enige med Stabæk om å spille kampen på onsdag. Like før kampstart tirsdag i Bærum idrettspark begynte det å snø. 

– Du ser hva slags bandy det ble av den beslutningen her i dag. Det er ikke eliteidrett, sier Sarpsborg-treneren som først kommer hjem midt på natten etter kampen. 

– Så skal du restituere til torsdagen. Det er litt jævlig syntes jeg, sier Olsson. 

Stabæks svenske spillende trener Björn Henning Buskqvist sier han skjønner at forbundet ønsker at kampene skal avvikles på den dagen de er satt opp. Forbundet begrunnet ikke avgjørelsen.

– Det er klart man ønsker at det var litt mer dialog enn at vi bare fikk en e-post liksom, sier Buskqvist. Etter seieren var han glad de fikk gjennomført kampen, selv om snøen ødela en del av moroa. 

Norges Bandyforbund tar ikke kritikken til seg.

– Dette er veldig enkelt. Kampene skal spilles annenhver dag, og vi har ikke noe å gå på med tanke på datoer. Kampene skal spilles så fort det er mulig, sier Stein Pedersen, leder av bandyseksjonen i Norges Bandyforbund.

I målform på bursdagen

Andreas Haugo Killingstad har ikke vært den spilleren på Stabæk som har notert seg i målprotokollen flest ganger denne sesongen. Men på 29-årsdagen leverte han både mål og målgivende mot Sarpsborg i kvartfinalen. 

– Det er morsomt å score litt også, sier han. 

Bursdagsbarnet Andreas Haugo Killingstad var både sist og nest sist på ballen før den gikk i nettet mot Sarpsborg i kvartfinalen i NM.

Bursdagsbarnet Andreas Haugo Killingstad var både sist og nest sist på ballen før den gikk i nettet mot Sarpsborg i kvartfinalen i NM. 

Foto: Håkon Meisingset Solheim

I bursdagsgave fikk han en flott 10–2-seier i den første kvartfinalen. Under vanskelige spilleforhold dominerte Stabæk kampen fra start til slutt. Haugo Killingstad sammenligner Stabæks spill mot Sarpsborg med et amerikansk fotballag hvor de sakte, men sikkert flyttet ballen fremover og skapte trykk på motstanderen. 

Semifinalene spilles best av fem. Det er første lag til tre seiere. 

– Dere skal vel ta Sarpsborg på tre kamper?

– Det er absolutt målet. Ikke bare fordi at man da slipper en ekstra tur til Sarpsborg, men da får vi bedre treningsuke neste uke. Da får vi fire dager hvor vi kan lade opp til og være spent på kamp, sier Haugo Killingstad. 

Toppscoreren fortsatte målformen

Björn Henning Buskqvist ble Stabæks toppscorer i seriespillet. Svensken puttet nesten 40 baller i nettet på 18 kamper. I den første kvartfinalen mot Sarpsborg noterte han seg for seks nye mål. 

– Det er betryggende å fortsette målformen i sluttspillet. Jeg har aldri vært den raskeste på banen, og jeg begynner å dra litt på årene. Jeg er gammel tennisspiller, så når det går litt tregere i dag med disse forholdene er jeg på rett plass, sier 34-åringen.

Med storseier i den første kvartfinalen regner de fleste med at Stabæk vil gå videre til semifinalene. Haugo Killingstad er klar på hvilket lag som er drømmemotstander da.

– Solberg er drømmemotstander. Det er et fintspillende lag. Det blir ofte morsomme, jevne og fine kamper. Det er en bra måte å øve inn tempoet før en eventuell finale. Det har litt å si hvem som er motstander i semifinalen for hvordan en eventuell formtopp blir, sier han. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.