Skip to main content

Drømmer om gull på kvinnedagen – følg NM-finalen her

Sandra Follesø har scoret for Høvik Bandy tidligere. Dette er fra NM-finalen i 2019, da Høvik slo akkurat Ready/Ullevål.

Sandra Follesø har scoret for Høvik Bandy tidligere. Dette er fra NM-finalen i 2019, da Høvik slo akkurat Ready/Ullevål. 

Foto: KARL BRAANAAS

Høvik Bandy tar det som en ekstra motivasjon at de spiller om norgesmesterskapet på kvinnedagen. Men kongepokalen må de vente på. 

Følg Ready – Høvik her fra klokken 19.00

– Jeg synes det er litt ekstra kult. For oss er det en ekstra motivasjon at NM-finalen spilles på selveste kvinnedagen, sier Sandra Follesø.

Hun er kaptein på Høvik-laget som tirsdag kveld skøyter ut på isen på banen som heter «Gressbanen» på Oslos vestkant. I finalen møter de Ready, som har anlegget som hjemmebane.

Selv om det ikke er bevisst fra Norges Bandyforbund at kampen spilles på Den internasjonale kvinnedagen 8. mars, synes Høvik-kapteinen at det gir mulighet for ekstra oppmerksomhet.

– Vi trenger alle den oppmerksomheten vi kan få. Vi er ikke den idretten som får mest av det, sier hun.

Hun sier at klubben selv forsøker å bygge opp til finalen via sosiale medier.

– Kampen skal streames, og jeg håper det kommer en del folk på kampen. Det fortjener vi, sier hun.

Tapt begge

Det er likevel ikke gjestene fra Bærum som er den store favoritten til oppgjøret på isen i Oslo. Ready ble suverene seriemestere, og Høvik endte nede på en tredjeplass i serien. I de to oppgjørene i serien var det Oslo-laget som vant begge kampene. Den første kampen på kunstisen på Høvik endte med borteserier og 2–0 til Ready. På Gressbanen i Oslo vant Ready hele 7–2.

Det er likevel ingen grunn til å svartmale, mener Høvik-kapteinen.

– Den første kampen var jevn, og de vant knepent. I det andre oppgjøret hadde vi tre spillere ute med korona, og flere andre skader, sier Follesø.

– Vi slo også ut Stabæk i semifinalen. Jeg tror ikke det var så mange som hadde forventet at vi skulle gjøre det, sier hun.

Jobber sammen

Høvik-kapteinen sier at det er samholdet i laget som gjør at Høvik selv mener at de har muligheter til å hente hjem det edleste metallet.

– Det er vi som har alt å vinne i denne kampen. Vi endte som nummer tre på tabellen, og vi kan slå nedenfra og opp. Vi har en god kjerne i laget og vi er flinke til å spille hverandre gode, mener Høvik-kaptein Sandra Follesø.

Må vente på kongepokal

Det er likevel ikke kongepokalen de to lagene spiller om. Det er for få lag med i NM-sluttspillet til at kriteriene for at den øverste pokalen i norsk idrett deles ut i kvinnebandy.

– Det må være minst åtte lag med for at man skal kunne søke om kongepokal. I år har det bare vært syv. Vi håper selvfølgelig at det blir en realitet at vi kan spille om kongepokalen i kvinnebandy igjen. Det har ikke vært utdelt kongepokal i kvinnebandy siden 1994/95. Da var det Stabæk som slo Høvik, forteller Tor Audun Sørensen i Norges Bandyforbund.

 – Jeg synes det har vært en fin utvikling på kvinnebandy de senere årene, sier Sørensen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.