Skip to main content

Charlotte (24) og Markus (20) herjer i Sverige

Charlotte Selbekk og Markus Fremstad trente sammen på Stabekkbanen julen 2013. Nå herjer begge i Sverige
Charlotte Selbekk og Markus Fremstad trente sammen på Stabekkbanen julen 2013. Nå herjer begge i Sverige
Foto: Thomas Selbekk

Charlotte Selbekk ble tatt ut på årets lag og var kaptein for sitt lag. Markus Fremstad spilte fast og vant kåringen «Årets gjennombrudd».

Charlotte Selbekk (24) og Markus Ingvaldsen Fremstad (20) fra Bærum herjer i svensk bandy. Begge spiller på øverste nivå i Sverige og er profiler på sine lag. 

– Det er egentlig så jeg ikke trodde det helt selv. Det er helt utrolig, sier Ingvaldsen Fremstad om å bli kåret til årets gjennombrudd i den svenske eliteserien

Før han dro til Sverige scoret han 29 mål på 14 kamper for Stabæk i den norske eliteserien. I Sverige har han fortsatt målproduksjonen. På 29 kamper scoret han 11 ganger. 

– Det å score i Sverige er ikke det samme som hjemme. 11 mål er jeg veldig fornøyd med. Når jeg først fikk to-tre mål skjønte jeg at det var muligheter i alle kampene, sier han. 

Charlotte Selbekk vant prisen for årets gjennombrudd i fjor. I år har hun pøst inn med mål og endte på andreplass i skytterligaen i tillegg til å havne på årets lag. 

– Sesongen har gått ganske bra. Jeg har blitt kaptein og er flyttet ned i banen. Da får man større ansvar, sier hun og legger til:

– Det er kult å bli tatt ut på årets lag. Spesielt på midtbanen hvor det er veldig mange bra spillere i Sverige.

Samme treningsfilosofi 

– Opp gjennom årene har jeg og Markus sett ganske likt på trening. Vi har alltid lekt på banen og sittet i snøhauger og sett på Stabæks A-lag, sier Selbekk. I år endte hennes svenske klubb Västerås på tredjeplass. 

– Da vi var små var det løkkespilling nede på «Plassen» nesten hver dag. Det var bare å få ut all energien man hadde. Det var moro, minnes Ingvaldsen Fremstad som nå spiller i Frillesås.

Begge har klart å beholde mye av leken i treningshverdagen. 

Hyller hverandre

Selbekk og Fremstad skryter hverandre opp i skyene. 

– 11 mål og årets gjennombrudd er veldig, veldig stort. Vi kommer til å få se veldig mye mer av han fremover, sier Selbekk som følger ganske mye med på herrenes eliteserie også.

Charlotte Marie Selbekk til venstre i aksjon på landslaget.

Charlotte Marie Selbekk til venstre i aksjon på landslaget. 

Foto: heiko junge, NTB

– Hun er en ekstremt god spiller teknisk og herjet i noen angrep med Sverige. Det er kult at nordmenn gjør det bra på herre- og damesiden. Charlotte er en av de beste i serien, det er sikkert ekstremt gøy for henne, sier Fremstad.

Dårlige forutsetninger

Charlotte Selbekk hadde ikke gode forutsetninger for å levere kanonsesongen hun har gjort på isen. Først fikk hun korona før hun ble matforgiftet og hadde omgangssyke. 

Runden med omgangssyke var så alvorlig at hun besvimte, skadet hånden og fikk seg en trøkk i ansiktet. På toppen av det hele har hun slitt med ryggen. 

– Det gjorde at jeg ikke kom inn i flytsonen. Jeg måtte hele tiden jobbe for å komme meg opp igjen. Det har vært en tøff sesong, men jeg skal ikke klage. Jeg er veldig fornøyd, sier Selbekk.

Det var faktisk bare en kamp hele sesongen 24-åringen ikke slet med skade eller sykdom. Da scoret hun seks mål. 

– Det tok jeg med meg. Når jeg er frisk vet jeg at jeg kan prestere på et høyt nivå. Men jeg kan alltid gi 100 prosent den dagen, selv om jeg ikke har vært i form i alle kampene, sier Selbekk …

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.