Skip to main content

Bandygull til bæring

FOTO: PRIVAT

Øvrevoll Hosle-spiller og bæring Even Lübeck (bildet) og Ungarn tok gull i B-VM i bandy i helgen. Ungarerne møtte Ukraina i finalen foran over 2.000 tilskuere, og etter 1–1 halvveis vant laget til slutt 4–1.

– Det var en helt utrolig opplevelse. Man var en superstjerne de dagene vi spilte der borte. Jeg har aldri vært med på noe lignende, sier Lübeck, som er spilleberettiget for nasjonen fordi besteforeldrene kommer fra landet.

Han kaller det surrealistisk å spille bandykamper foran så mange mennesker.

– Det var ikke så mange av dem som var hardbarkede Ungarn-fans, men de lagde likevel en utrolig atmosfære. Det har ikke gått opp helt, at vi vant B-VM og neste år skal spille mot de beste landene i verden, smiler Lübeck.

Banens beste

22-åringen spilte defensiv midtbane, og bidro sterkt til at laget slapp inn få mål gjennom turneringen. I semifinalen mot Slovakia scoret han to ganger, og ble kåret til banens beste. 

– Det var utrolig gøy, men hele laget spilte veldig bra. Jeg fikk også Valenkier, som er noen tradisjonelle russiske sko, ler Lübeck.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.