Tilbake i eliten

I SÆRKLASSE: Christian Waaler (i blå drakt) var i en klasse for seg da Høvik vant 4-1 over Hamar i opprykkskamp til eliteserien. FOTO: TORE GURIBY

I SÆRKLASSE: Christian Waaler (i blå drakt) var i en klasse for seg da Høvik vant 4-1 over Hamar i opprykkskamp til eliteserien. FOTO: TORE GURIBY

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Christian Waaler og Høvik er tilbake i eliteserien i bandy.

DEL

Det ble klart etter at laget tok seg greit av Hamar i kvalifiseringen til eliteserien søndag kveld.

Høvik sikret seg spill i eliteserien neste sesong da de endte som nummer to i kvalifiseringsspillet, bak Oslo-laget Ready. Øvrevoll Hosle og Hamar, som var de to andre lagene i kvalifiseringsspillet, skal spille i 1. divisjon kommende sesong.

Fra fotball til bandy

Mot Hamar spilte Høvik en svak 1. omgang, og det var gjestene fra Hamar som tok ledelsen. Men seks minutter før pause kom utligningen ved Andreas Hauger, som for øvrig har sagt farvel til en fortsatt fotballkarriere i Bærum.

- Det er ti år siden jeg spilte bandy, og jeg har vært med på Høvik bare i tre-fire kamper. Men det er moro å score et så viktig mål i en opprykkskamp, sier Andreas, som ikke vet om han skal fortsette med bandy i eliteserien neste år eller satse videre på fotball.

- Den avgjørelsen tar jeg senere, sier Andreas.

To minutter etter utligningsmålet tok Høvik ledelsen 2-1, og i det siste kvarteret av kampen kom det to nye scoringer. Etter Høviks solide overtak i andre omgang var 4-1 et fortjent resultat, uten at de spilte noen kjempekamp.

Store ambisjoner

Sist Høvik var i eliteserien ble ingen stor suksess. Det endte med direkte nedrykk. Neste sesong skal laget vært bedre rustet.

- Vi burde ikke tatt imot tilbudet om å overta den ledige plassen i eliteserien da Øvrevoll/Hosle trakk laget sitt før fjorårssesongen. Men denne gang skal vi være godt rustet. Vi har fått egen kunstisbane og kan forberede oss skikkelig til sesongen, sier oppmann Geir Andersen.

STIKKA-SPILLEREN

Christian Waaler.

Artikkeltags