Vinkekattene – disse symbolene på hell og lykke – ønsker oss fortsatt velkommen, der vi runder hjørnet og setter kurs mot glassdørene.

Det vil si halvparten vinker – resten avspaserer, ser det ut som.

At denne restauranten er like seiglivet som navnebror i naturen, hersker det ingen tvil om. I det stadig tøffere restaurantmarkedet i Asker kan Bambus skilte med nær full spisesal en helt vanlig midtukedag.

– Her var det jammen fullt, ja, sukker Følget og åler seg mellom bordene.

– Takk og pris for at de ikke har bakgrunnsmusikk. I dette lille, fullstappede lokalet hadde det blitt fullstendig lydkaos, repliserer Gutten.

LES OGSÅ: 

Mye å trekke for hos Lancelot

Glorioso; standhaftig italiener

Og tar imot menyen fra en av restaurantens to hektisk arbeidende kelnere. For med tilnærmet full restaurant blir det naturlig nok mye å gjøre.

– Men det er befriende å se hvor rolige de er. Ingen løping her nei. Det hadde antagelig endt med knall og fall i dette trange lokalet, fortsetter Gutten og sikter til den minimale plassen her er satt av mellom bordene.

Bambus sushi, Asker

Knud Askers vei 26 (Trekanten), tlf. 404 19 166

Pris, hovedrett: fra 220 kr til 310 kr

Budstikkas vurdering:

Meny: 5

Mat: 4

Service: 5

Atmosfære: 4

Pris: 4

Totalt (av maks 30): 22

 

– Denne menyen er utrolig møkkete av gamle matrester. Ekkelt, mener Følget.

Bambus serverer asiatisk mat, som er alt fra thaimat, til kinesisk, japansk og vietnamesisk. Ifølge egenreklamen lages sistnevnte med finesse, så Følget prøver seg på en av favorittene – vietnamesiske vårruller.

– Husker at disse var temmelig tamme på smak forrige gang. Spennende om de er blitt bedre, kommer det forventningsfullt.

– Ikke mye som slår gode kamskjell, som attpåtil eskorteres av kongereker, mener Gutten, mens unge Følget lar seg friste av tempura-retten med friterte grønnsaker og scampi.

– Det er ikke akkurat finesse som slår meg ved første øyekast her, snarere tvert imot, humrer Gutten og ser utover de tre forrettene som er plassert på bordet – og ikke minst presentert på behørig vis av kelneren.

Her er litt grønt, et par striper rød paprika, litt rødløk, og så resten strødd tilfeldig rundt.

– Og vårrullene er like skuffende tamme på smak fortsatt. Skuffende, mener Følget.

– God tempura, men grønnsakene er litt harde, synes lille Følget, som har døyvet skuffelsen av å få servert sukkerholdig cola i stedet for den sukkerfrie som ble bestilt.

– Det ser ut som et bombenedslag, men smaker kjempegodt. Perfekt stekt kamskjell og nydelige kongereker, smatter Gutten fornøyd og svinger sine spisepinner.

Dette tradisjonsrike spiseredskapet, med historie 3.000 år tilbake i tid, funker perfekt på slik mat – også i 2015.

Anti-finessen fortsetter over i hovedrettene, som også blir behørig presentert av kelner. Det er i alle fall veldig bra! Her er det uten tvil mange restauranter i nærheten som har noe å lære.

– Merkelig å plassere en orkidé midt i maten. Håper ikke den er giftig, sier Følget skeptisk og skuer ut over sin mongolske biff.

Tynne biter av indrefilet, stekt i wok med østerssaus og grønnsaker. Annonsert som «litt sterk».

– Tror kokken mistet chilien oppi her. Denne er ikke bare litt sterk, den er til å miste pusten av, fortsetter Følget og hiver etter oksygen.

Og Gutten, som på ingen måte er noen krydderpyse, må også hente litt ekstra luft etter en smakebit på kjøttet.

– Hvis dette kjøttet er indrefilet, er det stekt i filler, mener Gutten om de tynne, seige bitene. Men grønnsakene er perfekte.

– Nydelige grønnsaker og saus. God hummer også, men den er litt seig, synes unge Følget om sin Kung Pow – wokstekte scampi, kamskjell og hummer med frisk appelsin- og chilisaus.

Også annonsert som «litt sterk». Og denne gangen stemmer beskrivelsen.

– Hummeren er skikkelig overstekt, akkurat som min var forrige gang her. Utrolig at det ikke er mulig å behandle «havets kardinal» bedre, sutrer Gutten.

Men om rettene hittil har vært lite lekkert presentert, så er Guttens ulike sushi-tallerkener rene kunstverkene. Faktisk så lekre at orkideen bare ser malplassert ut.

– Kan umulig være samme kokk. Denne er jo en kunstner. Og utrolig god kongekrabbemaki, men jeg er litt skuffet over sashimien. Den rå fisken virker ikke så fersk og velsmakende som tidligere. Godt, men ikke minneverdig, konkluderer Gutten.

Og det kan i grunnen oppsummere dessertene også. Tempurais med hjemmelaget bringebærsaus, kokoskrem med den samme sausen og mango- og pasjonsfruktmousse. Sistnevnte god på smak, men altfor kompakt.

– Her må noen ha snublet i gelatinen, for dette var kompakte greier. Slett ingen luftig mousse, mener Gutten.

– Tempura-skallet rundt isen er altfor tykt. Det blir litt emment til tross for vaniljesmaken. Men nydelig bringebærsaus, er alle tre skjønt enige om etter intens prøvesmaking.

– Og kokoskremen mangler nesten helt kokossmak. Her tar bringebærsausen fullstendig over, konkluderer unge Følget. Og Gutten er atter så enig

Bare nesten igjen, altså. Og det oppsummerer egentlig måltidet på en perfekt måte; man vil så gjerne, og mye er jevnt over veldig bra. Så svikter det på noen enkle, men ikke uvesentlige detaljer.

Men på presentasjon av maten, er Bambus-kelnerne de fleste andre i nærheten fullstendig overlegne.