Skip to main content

Lysregulering i Bærumsveien frem til august

GRØNT LYS: Frem til august blir det lysregulering i Bærumsveien på oversiden av Johs. Haugeruds vei på Rud i forbindelse med arbeidet med åpningen av Dælibekken.

Deler av Bærumsveien er åpnet for trafikk igjen.

I slutten av mai ble den nedre delen av Bærumsveien, mellom Johs. Haugeruds vei og E16, åpnet for normal trafikk. Denne delen har vært stengt i forbindelse med byggingen av ny av- og påkjøring til nye E16, samt at det er anlagt ny gang- og sykkelvei langs veien.

– Nedre del av Bærumsveien er åpnet, men ovenfor Johs. Haugeruds vei er det satt opp lysregulering. Slik blir det frem til august, forteller teknisk byggeleder Lars Lund i Statens vegvesen.

Årsaken til lysreguleringen er arbeider med Dælibekken.

– Vi skal ned med en kulvert som skal føre bekken under veien og til den andre siden, foreteller Lund.

Han forteller at den nederste delen av Dælibekken nå er ferdig åpnet. Det er den øverste delen som gjenstår før hele prosjektet med å åpne Dælibekken avsluttes.

Den omfattende og langvarige utbyggingen av nye E16 mellom Sandvika og Vøyenenga når en ny stor milepæl senere i år når også det nordgående løpet i Bjørnegårdtunnelen åpnes.

– Vi er veldig i rute med det og jobber fortsatt mot en åpning i slutten av september, bekrefter Lund.

Det Milepæl for nye E16 – endelig klart for tunnelåpning og trafikken i begge retninger kjører i dette løpet frem til resten åpner i høst.

Slik ser det ut i Bjørnegårdtunnellen 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.