Skip to main content

Markavert: – Uforståelig få besøkende i vinter

GLAD FOR KONKURRANSE: Kristin Devor på Brunkollen tror ikke de vil merke stort til at Gupu også går i gang med pinnekjøtt-kalas før jul.

Flotte forhold de siste helgene til tross: Besøket ved serveringsstedene i marka har vært elendig i vinter.

LES OGSÅ:

– Bør vurdere hjemmepåske

Lederartikkel: Markastuene en festival verdig

– Forholdene her er perfekte, vi hadde forventet en god helg. Så kommer det bare halvparten av det vi er vant med på en utfartshelg. Jeg forstår det virkelig ikke, sier Kristin Devor, bestyrer ved serveringsstedet Brunkollen i Bærumsmarka.

Det er åtte år siden hun overtok ansvaret for den tradisjonsrike hytta. Hun har sjelden opplevd en så dårlig vintersesong som denne, de som har vært verre har hatt langt mindre snø.

– Jeg er virkelig forundret over hvor lite folk som er ute og går på ski for tiden. Vi har fantastiske forhold her oppe, både denne helgen og forrige helg var det nydelig mens besøket var langt under normalt for gode vinterhelger.

Hun bakte 600 boller i helgen, men fikk bare solgt halvparten.

LES MER:

Preppemaskin til 2,3 mill. skal sørge for trikkeskinner i marka

Smal løype skal bli fire meter bred  

– Folk har gitt opp

Både ved Gupu og Greinehytta melder de om samme labre besøk.

– Det er ikke voldsom trafikk, nei, sier Svein Erik Aamodt i Bærums Verk Rotary Klubb, som drifter Greinehytta.

– I fjor hadde vi riktig god omsetning. I år har det bare vært et par gode helger, forteller han.

Devor på Brunkollen innser at de har hatt konkurranse fra blant annet VM i skiskyting, men mener store arrangementer ikke har hatt en lignende effekt på besøket før.

– Det virker som folk har gitt litt opp etter mildværet i starten av mars. Når det ikke er snø i deres hage nede ved fjorden, tror de kanskje ikke at det er snø i marka heller, sier bestyreren, som understreker at det i så fall er en grunnløs bekymring: Ved Brunkollen er det over én meter snø nå og oppkjørte løyper overalt, sier hun.

Slik er det i skogen nå:

Mer kresne?

– Inntrykket mitt er dessverre at mange er blitt mer kresne. Forholdene skal være helt perfekte før de drar ut på ski, sier Devor.

Hun oppfordrer folk på det sterkeste til å følge med på Skiforeningens føremeldinger.

– Her kan du se oppdaterte meldinger om hvordan det er i løypene og ved hyttene.

Devor forteller at det særlig ser ut til at søndagsturen utgår for flere enn før.

– Vanligvis er det dobbelt så mange her på søndager sammenlignet med lørdager. Slik har det ikke vært i vinter, sier hun.

Besøket til suppeserveringene tirsdag kveld har imidlertid holdt seg, men da er det ifølge Devor de mer hardbarkede som kommer. Nå krysser hun fingre for resten av vintersesongen.

– Det dårlige besøket i helgene kan bare ikke fortsette slik det har gjort hittil. Det går jo ikke i lengden.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.