Skip to main content

Ny start for Pannekakehuset etter omfattende oppussing

PANNEKAKE-JUBEL: Kokk Salih Ayoub og daglig leder Kirsti Nøttestad kan slippe jubelen løs etter at Pannekakehuset på Bærums Verk åpnet på torsdag etter over fire måneder med oppussing.

Etter at Pannekakehusets opprinnelige driver gikk konkurs i 2014, har det vært av og på for serveringsstedet på Bærums Verk. Nå skal ny driver gjøre et nytt forsøk.

I januar 2014 måtte nederlandske Roel Meiner gi opp driften av Pannekakehuset på Bærums Verk etter nesten 19 år. Gjelden på over 500.000 ble for mye å bære for den da 70 år gamle eieren.

Løvenskiold kjøpte opp konkursboet og noen måneder senere, sommeren 2014, åpnet daglig leder Kim Ryan Lares dørene igjen etter en enkel oppussing og med ny meny. Han hadde jobbet på Pannekakehuset de siste månedene før konkursen.

1. januar i år stengte det tradisjonsrike serveringsstedet igjen for å gjennomgå en omfattende oppgradering. Over fire måneder gikk det før dørene igjen ble åpnet til nye pannekakefristelser.

– Vi har totalrenovert kjøkkenet og restauranten. Man trengte større kapasitet på kjøkkenet og bygget trengte en fornying. Ettersom det er snakk om et gammelt og fredet hus, har det tatt litt tid å gjennomføre den omfattende fornyingen, sier daglig leder av Handelstedet Bærums Verk, Heidi Stilling.

Kortreist mat

Kirsti Nøttestad er ny daglig leder for stedet. Hun er glad for at stedet nå kan ta imot sultne kunder igjen etter åpningen torsdag 12. mai.

– Kjøkkenet er den viktigste delen som er pusset opp og utvidet for å øke kapasiteten og korte ned ventetiden på maten. Kunden vil merke en forskjell på stilen her, det har blitt mer moderne, og menyen er mer variert, sier Nøttestad som etter 30 år med kontorjobb i hjemmesykepleien, ønsket seg helt nye utfordringer.

Hun har stor tro på at Pannekakehuset kan gjenoppstå som et populært møtested på Bærums Verk. I tillegg til ulike pannekakeretter og en mer variert meny, satses det blant annet på kortreist mat fra Smelters Mathus som også holder til på Bærums Verk.

LES OGSÅ: 14-åringer har egen vaktelfarm i Lommedalen

– Jeg bor selv i området, og vi ønsker en lokal profil og forankring. I tillegg til lokal mat, vil vi også at de ansatte skal ha lokalkunnskap og hjerte for Bærums Verk, sier den nye daglige lederen.

Hun forteller at flere kunder har uttrykt sin begeistring for stedet allerede de første to dagene etter åpningen.

FIKK DU MED DEG DENNE? Løvienskiold-familien åpnet mathus på Bærums Verk

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

HAR TROEN: Daglig leder for Handelstedet Bærums Verk, Heidi Stilling, kan klippe pannekaken etter den omfattende fornyingen av det tradisjonsrike serveringsstedet Pannekakehuset. Til venstre kokk Salih Ayoub og daglig leder Kirsti Nøttestad til høyre.

Frykter ikke konkurranse

– Bærums Verk er ikke bare et lokalt senter, men også en destinasjon for folk utenfor Asker og Bærum. Pannekakehuset og Bærums Verk nevnes ofte sammen, derfor er det viktig at det igjen er et tilbud her, sier Stilling.

Bespisning har vært et satsingsområde i utviklingen av Bærums Verk det siste året. Med Pannekakehuset på plass, kan Bærums Verk skilte med seks spisesteder av ulik sort: Melboden, Baker Hansen, Den Lille Café, Verket Kafé, Værtshuset i tillegg til Pannekakehuset.

– Vi har hatt vekst på bespisning på 15 prosent selv om Pannekakehuset har vært stengt. Hygge skapes gjerne gjennom et godt måltid, og vi tror det er kapasitet til å øke dette enda mer, mener sjefen for Bærums Verk.

Nøttestad bedyrer at konkurransen fra de andre spisestedene på Bærums Verk ikke bekymrer henne i det hele tatt.

– Det tenker jeg ikke på. Vi har alle så ulike åpningstider og mattilbud. Jeg ser heller på de andre stedene som kolleger, slår hun fast.

ÅPNER OGSÅ SNART: Kaster seg inn i tøff restaurantkamp i Sandvika

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.