Skip to main content

Vil øke kulturstøtten i Bærum

GALLERIGLEDE: Budsjettsamarbeidspartnerne ved Bærum Kunsthall, en av budsjettvinnerne. F.v. Morten Skauge (H), Yngve Bjerke (Frp), Vigdis Storsveen og Ana Maria Lopez fra BKIB, og Arnulf Myklebust (KrF).

H, KrF og Frp vil øke kulturbudsjettet i Bærum med 1,2 millioner årlig de neste fire årene.

Det er i forbindelse med Handlingsprogram 2019–2022 (HP) at budsjettsamarbeidspartnerne H, KrF og Frp kommer med forslaget.

– Vi vil styrke tilskuddet til kulturformål i neste fireårs periode med totalt 1,2 millioner kroner årlig. Av disse pengene øremerkes 400.000 til Bærum Kunsthall og 300.000 til Henie Onstad Kunstsenter, sier Morten Skauge (H).

Tilskuddet til kulturformål for 2018 var på 11.648.400 kroner. Da fikk kunsthallen 600.000 kroner og kunstsenteret 4.585.000. Her om dagen var budsjettsamarbeidspartnerne representert ved Arnulf Myklebust (KrF), Yngve Bjerke (Frp) og Skauge i kunsthallen for å fortelle de positive nyhetene. Og at noe av bakgrunnen for at kunsthallen ble en budsjettvinnerne, ikke minst skyldes dugnadsinnsatsen medlemmer av Bildende Kunstnere i Bærum (BKIB) har lagt ned i driften.

– Det er viktig å støtte en slik innsats, sier Myklebust.

LES OGSÅ: Se åpningen av Bærum Kunsthall

– Viktig kunstarena

– Den frivillige innsatsen har vært på til sammen halvannet årsverk i året, forteller Vigdis Storsveen, styreleder i Bærum Kunsthall.

– Det er urealistisk at de få som driver stedet kan fortsette med det basert på så mye dugnadsinnsats som i dag. Vi ønsker også å støtte Bærum Kunsthall fordi de på bare fire år har klart å etablere seg som en av de viktigste arenaene for fremvisning av kunst i kommunen. Kunsthallen holder et høyt kunstnerisk nivå og spiller en viktig rolle i steds- og identitetsbygging på Fornebu, sier Skauge.

– Vi er veldig takknemlige for den økte støtten som gir oss forutsigbarhet for driften. Nå kan vi for første gang gi tilbud om faste ansettelser til de som har hatt oppdrag i kunsthallen som frilansere og frivillige, sier Storsveen.

– Og vi kan satse mer på formidling for å nå et større publikum, sier Ana Maria Lopez, fungerende daglig leder.

Bærum Kunsthall 

Stor interesse

De forteller at interessen for å stille ut i kunsthallen er sterkt stigende både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

– Det skyldes nok at vi har klart å profilere oss på et høyt nivå. I 2017 søkte 370 kunstnere om å stille ut her, det er en økning på 100 prosent fra 2016, sier Storsveen.

Budsjettforslaget skal opp i hovedutvalg for miljø, idrett og kultur (MIK) i kveld torsdag, videre til formannskapet og sluttbehandles i kommunestyret.

LES OGSÅ: Nå kan du se forkledde foto i Bærum Kunsthall

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.