Skip to main content

Ung kvinne funnet død - i nær relasjon med gjerningsperson etter skyteepisoden i moské

Politiets krimteknikere gjør søk i boligen.

 FOTO: Karl Braanaas

Mannen som er siktet for moskéskytingen tidligere i dag, er nå siktet for drap og drapsforsøk.

Politiet varslet dødsfallet på Twitter klokken 22.04.

Ambulanse og politi er nå på stedet i Snaret på Eiksmarka. Funnet av den døde kvinnen  settes i sammenheng med skyteepisoden i en moské tidligere i dag. Det opplyser operasjonsleder Rune Hekkelstrand overfor Budstikka klokken 22.20.

Det skal være en ung kvinne som er funnet død, forteller politiet på pressekonferansen på Grønland lørdag kveld, like etter 23. 

Har du tips om denne saken? Send oss en e-post

Relasjon

– Det er en familierelasjon mellom den døde og gjerningspersonen,  bekrefter politiet på pressekonferansen.

Adressen der den døde kvinnen ble funnet, skal være huset der den pågrepne har bodd den siste tiden, opplyser politiet.

FOTO: Karl Braanaas

Budstikkas journalist på Snaret har snakket med en kilde som bekrefter at den pågrepne er en som oppholder seg mye i området.

Setter inn tiltak i forbindelse med Id

Politiet forteller på pressekonferansen at det er satt i gang mange tiltak imorgen mot Id-feiringen som skal være imorgen søndag.

– Vi er i dialog med ulike moskeer i området, sier politiinspektør Jan Erik Thomassen på pressekonferansen på Grønland i Oslo lørdag kveld.

– Kjenner til ham fra før

Politiet opplyser på pressekonferansen at det ikke er noe som tilsier at saken skal ha noe med terror å gjøre. De etterforsker ikke dette som en terrorhandling, men utelukker det ikke.

– Vi har vært noe i kontakt med ham tidligere, opplyser politiet på pressekonferansen

De viser til at det er en del nettaktivitet rundt ham, blant annet på sosiale medier.

 • Klokken 16.07 lørdag 10. august meldte politiet om skyting i moskeen Al-Noor Islamic Center på Skui i Bærum. 
 • Politiet sendte mange patruljer til moskeen, men de første meldingene ga ifølge politiet ikke inntrykk av at det var en pågående, livstruende situasjon. Personen som ringte inn, skal ha snakket dårlig norsk. 
 • Da politiet ankom moskeen, var gjerningsmannen allerede tatt hånd om av folk i moskeen. Gjerningsmannen ble skadet i basketaket. 
 • Klokken 18.35 fikk Budstikka opplyst fra medievakten ved Vestre Viken HF at én person ble kjørt til akuttmottaket på Bærum sykehus i etterkant av hendelsen. Vedkommende ble like etter sendt videre til legevakten, noe som kan bekrefte det politiet sier om at skadene ikke er alvorlige.
 • Gjerningsmannen er en Bærums-mann i begynnelsen av 20-årene. 
 • Rundt klokken 22 lørdag 10. august bekreftet politiet funn av en død person i en bolig i Snaret på Eiksmarka i Bærum. Politiet bekreftet på en pressekonferanse lørdag kveld at dette var en ung kvinne i nær relasjon med personen som er pågrepet og siktet for skytingen. Søndag bekreftet politiet at det var siktedes stesøster (17) som ble funnet drept.
 • Politiet uttalte på en pressekonferanse tidligere lørdag kveld at de hadde funnet flere innlegg fra gjerningsmannen på internett, og at dette vil bli undersøkt videre. De har ennå ikke oversikt over gjerningsmannens motiv.
 • På en pressekonferanse søndag 11. august fortalte politiet at de ser på skytingen i moskeen som et forsøk på terrorhandling. Bakgrunnen for politiets konklusjon er basert på det faktum at det ble brukt våpen i en moské, gjerningspersonen har høyreekstreme holdninger, han har uttrykt hyllest til Quisling, har innvandrerfiendtlige holdninger og at han skapte frykt da han slo til mot moskeen på Skui.
 • På pressekonferansen kom det også frem at det ble avfyrt flere skudd i moskeen. Det er også funnet våpen i moskeen.
 • Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby fortalte på pressekonferansen at Bærums-mannen som ble pågrepet i moskeen, er formelt siktet for drapsforsøk og drap. – Vi tar fortløpende stilling til om siktelsen skal endres til terrorhandling, sa Kraby.
 • Mandag ble siktelsen utvidet til også å gjelde forsøk på en terrorhandling.
 • Philip Manshaus ble mandag ettermiddag varetektsfengslet for fire uker. Fengslingen er med brev- og besøksforbud, og de to første ukene er i full isolasjon.
 • Politiet har sikret seg videoopptak fra angrepet på moskeen. Den siktede skal ha hatt et GoPro-kamera som filmet angrepet.


Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.