Skip to main content

Søker permisjonsvenner til Ila-innsatte

Ila fengsel og forsvaringsanstalt skal nå, sammen med Røde Kors, tilby en ny tjeneste for innsatte som er på korttidspermisjon.

Foto: Karl Braanaas

Kvinner får imidlertid ikke søke denne gangen. 

Bærum Røde Kors tilbyr allerede besøksvenner til Ila-innsatte som ønsker det. Nå skal Røde Kors også prøve seg med et permisjonsvenn-prosjekt.

– Innsatte på Ila er i mange tilfeller fra andre deler av landet og ikke kjent i Bærum. Vi trenger derfor permisjonsvenner som kan vise de innsatte rundt og være der for dem de få timene en korttidspermisjon varer, sier Tore Rangberg i Bærum Røde Kors.

Bare for menn

Prosjektet, som har fått navnet «Permisjonsvenn», er et prøveprosjekt. Foreløpig er det kun menn over 25 år som kan søke.

– Dette er et ønske fra Ila i prøveperioden, sier Rangberg.

Søkere må dessuten ha plettfri vandel, og dette vil bli sjekket før eventuell avtaleinngåelse.

Røde Kors legger til rette for at alle frivillige i aktiviteten skal få gjennomføre obligatorisk opplæring i henhold til organisasjonens krav.

Budstikka skrev i 2017 at den ordinære visitortjenesten til Røde Kors utvides, og at den frivillige organisasjonen trengte flere besøksvenner.

Les mer på Akershus Røde Kors' nettside (ekstern side).

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.