Skip to main content

Nisse kjøpt for 20 kr – verdt 2000 kr

EKSPERT: Eieren av denne nissen ble ganske så overrasket da historiker og antikvitetsekspert Åsmund Svendsen vurderte den til 2.000 kroner.
EKSPERT: Eieren av denne nissen ble ganske så overrasket da historiker og antikvitetsekspert Åsmund Svendsen vurderte den til 2.000 kroner.

Noen overraskelser var større enn andre da antikvitetsekspert Åsmund Svendsen takstere gamle gjenstander for interesserte, på antikkmesse i Rykkinhallen.

Over 500 tok turen til på retro-, antikk- og samlemessen i Rykkinhallen på lørdag. Her fantes alt fra bruksgjenstander og kunstobjekter til moderne samlegjenstander til salgs. Men mange hadde også kommet for å få takstert gamle gjenstander.

Antikvitetsekspert Åsmund Svendsen forteller om en spennende dag på jobb.

Blant de mest overraskende gjenstandene til vurdering var en nisse som var verdt mer enn det så ut til.

– Hun som eier denne nissen kjøpte den på loppemarked for 20 kroner for tre uker siden. Men dette er en dokke av Rønne Pettersen og er verdt minst 2.000 kr, forteller Svendsen og holder opp den lille nissen.

Han forteller at de som ønsker å få vurdert gjenstander sine, ikke alltid blir like positivt overrasket.

– Denne fine offiserdolken fra krigen er trolig en kopi, men det kan jeg ikke si helt sikkert, Hvis den hadde vært ekte, kan den være verdt opptil 15.000-16.000 kroner. En kopi er verdt tusen kroner, sier Svendsen.

Kø for å komme inn

Arrangør Wenche Hellum i Kanalbruket forteller om stor interesse i Rykinnhallen.

– Vi var litt spente før vi åpnet, men bare i dag har det vært over 500 innom, og folk stod i kø for vi åpnet her inne. Vi er veldig fornøyde med responsen, sier Hellum og sier at det virker som interessen for gamle ting har økt de siste årene.

– Nå har det blitt trendy å ha retro ting. Det ser vi fordi det ikke lenger kun er de eldre publikum som kommer. Publikummet er mer blandet enn tidligere og også i dag har sett grupper i alle aldere, sier Hellum.

LES MER:

Kamp om karaflene på Stabekks loppemarked

Ber loppemarkedene gi restlageret til flyktningene 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.