Skip to main content

Lastebil mistet kontrollen i Kolsåsbakken

STORE SKADER: En lastebil veltet i forbindelse med arbeider i Kolsås Skisenter mandag morgen.

Føreren av en lastebil mistet kontrollen i skitrekket i Kolsås Skisenter mandag morgen. I tillegg til lastebilen, fikk to hus omfattende skader. Føreren er sendt til sykehus.

Politiet meldte om hendelsen klokken 08.18. Den første meldingen gikk ut på at lastebilen hadde veltet, men dette viste seg ikke å stemme.

– Lastebilen har jobbet i skibakken og mistet kontrollen i en skråning. Lastebilen skal ha kjørt mellom to hus, og sneiet en veranda før den stoppet, opplyser opperasjonsleder Marianne Heidenstrøm.

Lastebilen skal ha jobbet med å frakte pukk i alpinbakken da føreren mistet kontrollen, og skal ha trillet anslagsvis rundt 350 meter nedover før den stoppet.

Lastebilen har fått store skader på førerhuset, mens to hus i tilknytning til bakken også har fått skader.

– Vi har sjekket ut om det befant seg personer i husene, men det gjorde det ikke, kommenterer Heidenstrøm.

Lastebilen skal ha vært et stykke oppe i bakken, da det gikk galt. Hjulspor i den nedre del av bakken, vitner om en ukontrollert ferd før det hele stoppet mellom to hus.

– Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent. Vi jobber med sporsikring og en patrulje jobber også med å få kontakt med fører som er kjørt til sykehus. Lastebilen vil bli tauet inn for videre undersøkelser, opplyser Simon Benjamin fra Trafikkorpset i Oslo politidistrikt, som er på ulykkesstedet.

 

STORE KREFTER: Lastebilen fikk store matrielle skader etter sammenstøtene med to hus.

Blødde fra hodet

Føreren av lastebilen blir tilsett av helsepersonell.

– Føreren har skader i ansiktet og blør fra hodet, og er fraktet til sykehus. Men han er bevisst, sier Heidenstrøm.

Politiet på stedet forteller at føreren ser ut til å ha sluppet forholdsvis heldig unna ulykken, skadene på lastebilen tatt i betraktning.

Politiet er på stedet for å undersøke mer rundt omstendighetene rundt ulykken.

– Det har ikke vært noen andre kjøretøy involvert, forteller opperasjonslederen.

– Glad for at det har gått bra

Den involverte lastebilen er fra Buskerud Anleggstransport AS (BAT).

– Vi jobber med utfylling og forbedring av alpinbakken. Vi har en fem-syv biler i aktivitet i bakken daglig, forteller ansvarlig for prosjektet i BAT, Per Erik Bjurstrøm.

Han understreker at han ikke kan si noe om selve hendelsen siden denne nå etterforskes av politiet.

– Men det har vært store krefter i sving, og det er store matrielle skader. Men det viktigste er at det har gått bra med føreren, og etter det vi har hørt så er han bevisst og det skal ha gått etter forholdene bra, sier Bjurstrøm, som understreker at han ikke selv har vært i kontakt med føreren.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.