Skip to main content

Hyller skolen sin med forestilling

HYLLEST: 105 barn fra til sammen 28 nasjoner ved Bærum Montessori feirer skolens 20 års jubileum med sang og musikk 	i Sandvika teater denne helgen.
HYLLEST: 105 barn fra til sammen 28 nasjoner ved Bærum Montessori feirer skolens 20 års jubileum med sang og musikk i Sandvika teater denne helgen.

Med 105 barn på scenen hyller Bærum Montessori sin egen skole, og sin grunnlegger Maria Montessori.

– Superoptikjempe-fantafenomenalistisk!

Sangen runger fra scenen i Sandvika teater. 105 elever ved Bærum Montessoriskole står på rekke og rad, i blått scenelys og fargerike klær. Noen løfter bokstavene som staver det megalange ordet de synger om.

– Fint. Så legger dere dem ned igjen. Og tar plass i halvsirkelen, sier Vibeke Vigeland.

Hun er best kjent som leder av Bajazz dansestudio. Men det siste halvåret har hun bidratt i tospann med Cecilie Rønning, musikklærer ved Bærum Montessori, i anledning skolens 20 årsjubileum.

– Det har vært kjempegøy. Så moro å jobbe med barn i ulike aldersgrupper, sier hun.

Det er litt av hvert som skal på plass. Om en halv time skal de ta imot Lyse Montessoriskole fra Ullern som publikum på generalprøven. Lørdag er det foreldre, søsken, besteforeldre – og Anne Lene W. Hojem, Høyres fremste skolepolitiker, som inntar salen.

LES OGSÅ: – Her får jeg lov til å le

Visjonen på storskjerm

– Arbeidet med forestillingen har skapt et utrolig samhold ved skolen. Og takket være det fine været har vi kunnet øve ute i skolegården også, forteller rektor, Lena Sjöholm. Hun har inntatt et rødt sete på fremste rad.

– Det har vært kjempegøy, bekrefter elevrådsleder, Herman Bruvik (14).

LÆRERIKT: – Vi har vært med å lage noe vi er skikkelig stolte av, forteller Herman Bruvik (14), elevrådsleder ved skolen.
LÆRERIKT: – Vi har vært med å lage noe vi er skikkelig stolte av, forteller Herman Bruvik (14), elevrådsleder ved skolen.

– Vi har laget noe som vi er skikkelige stolte av, forteller han.

Elevene har nemlig selv fått være med å sette sammen forestillingen, de har komponert sanger og rap, og opptrer med alt ifra innslag fra kjente musikaler, til brudemarsj og ballett.

Den røde tråden er historien om Maria Montessori og hennes visjon. Læresetninger og stikkord dukker opp på storskjerm gjennom forestillingen.

– Det har vært veldig lærerikt å jobbe på tvers av alderstrinnene. På Montessori sier vi gjerne at du ikke kan noe før du kan lære det bort, forteller Herman, i det Gabriel Føre, syv år og et halvt, dulter ham i siden.

– Se, sier han og peker inn i munnen.

– Mistet en tann.

LES MER: Ellefsen gruet seg til å lese høyt

 

HAR BIDRATT SELV: Elevene har selv vært med å skrive og sette sammen forestillingen.
HAR BIDRATT SELV: Elevene har selv vært med å skrive og sette sammen forestillingen.

Hilsen fra Sanner-søstrene

Så senkes lyset i Sandvika kino. Elevene fra Lyse er på plass. På storskjermen ruller videohilsener fra tidligere elever ved BMS, som de kaller det. Søstrene Barstad Sanner er to av dem.

– Jeg vil takke alle de fantastiske lærerne, sier Maria Barstad Sanner og ønsker alle lykke til.

Så braker det løs. Fader Jacob på ni språk. Før trekkspill og fele marsjerer inn, med resten av elevene på rekke og rad. De inntar scenen i en sekvens med Oliver Twist. Siden blir det både Do-Re-Mi, glimt fra Shakespeare og skolerap.

Nysgjerrighet, kreativitet, selvstendighet. Verdien av å prøve og feile. Stikkordene formidles underveis. Men det er ikke mange feil å spore på scenen. Og er det noen som trenger et lite vink, står en medelev eller lærer parat.

– Jeg tror ikke vi 14-15-åringene er så skumle for de små etter dette, sier Herman Bruvik.

– Det er supergøy. Og det aller morsomste er superoptikjempefantafenomenalistisk, mener Torje Finkenhagen Bjerke (7 1/2).

LES OGSÅ: Eksamens-glipp på Borgen skole

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.