Skip to main content

Hver femte flytter hjem til voldsutøveren

AVDELINGSLEDER: Ingunn Eidset Åker og krisesenteret tilbyr alle som opplever vold i nære relasjoner kostnadsfri juridisk bistand.

– Vi plikter å varsle politiet dersom vi tror en bruker vil bli utsatt for vold av sin partner igjen, sier avdelingsleder.

BAKGRUNN: 100 har oppsøkt krisesenter – men dropper å anmelde familievold 

Nær én av fem som bodde midlertidig på krisesenteret, og som har deltatt i den omtalte spørreundersøkelsen, oppgir at de flyttet hjem til voldsutøveren etter oppholdet på krisesenteret.

Flertallet oppgir at de enten har flyttet inn i ny bolig (24,6 prosent) eller at voldsutøveren hadde flyttet ut av hjemmet før de flyttet tilbake (18 prosent).

Avdelingsleder Ingunn Eidset Åker sier krisesenteret har klare retningslinjer for hvordan de følger opp brukere de tror kan bli utsatt for vold igjen.

Varsler

– Vi har melde- og avvergingsplikt. Det innebærer at vi plikter å varsle politiet, og eventuelt barnevernet, dersom en av våre brukere flytter tilbake til voldsutøveren, og vi frykter de vil bli utsatt for ny vold, sier Åker.

Brudd på avvergingsplikten kan i henhold til straffeloven straffes med fengsel i inntil ett år.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.