Skip to main content

Hospitalet vil utvide med 4.000 kvadrat

OPERATIV: – Vi har ambisjoner om å bli landets ledende senter for lidelser i muskler og skjelett, sier Pål Jeroen Husby (t.h.), administrerende direktør ved Martina Hansens Hospital. Sykehuset gjennomførte 4.600 operasjoner i fjor, og nå vil de bygge på for å få utført mange flere.

Så mange flere vil trenge nye hofter og knær fremover at Martina Hansens Hospital går for ny, stor utbygging på Gjettum neste sommer.

– Behovet for tjenestene vi leverer kommer til å øke kraftig i årene fremover i takt med en aldrende befolkning med slitne ledd og muskler, sier Pål Jeroen Husby, Martina Hansens Hospitals administrerende direktør.

I fjor ble hele 4.600 operasjoner innen kirurgisk ortopedi utført ved det private sykehuset, som er nest størst på nettopp dette feltet her til lands. Så mye som 7 prosent av landets nye hofter settes inn på spesialsykehuset på nabotomten til Bærum sykehus.

Frem mot 2030 planlegger Martina Hansens hospital å skru opp takten massivt: Fra dagens drøyt 2.000 dagkirurgiske operasjoner vil de opp til over 3.000 i 2030.

Sykehuset planlegger i samme periode å øke staben av leger og sykepleiere fra 164 til 282.

LES MER: Sykt frisk 80-åring

Byggestart neste sommer

– For å få til dette, trenger vi mer plass, sier sykehusdirektøren.

Derfor ønsker sykehuset neste sommer å stikke spaden i jorda til en ny fløy på 4.000 kvadrat. Prisen for tilbygget er beregnet til 420 millioner kroner.

Den nye fløyen kommer til å bli nokså lik den nye fløyen som ble oppført mot Bærum sykehus i 1990.

Reguleringsplanen er allerede klar. Den ble vedtatt politisk i 2012.

–  Det vi realiserer nå er faktisk mindre enn hva vi opprinnelig la frem i byggesøknadene, sier Husby.

 

NY FLØY: Slik skal den nye fløyen ved Martina Hansens Hospital se ut.

Han innrømmer at det kan bli en krevende prosess å bygge mens sykehuset er i vanlig drift, men at det er lettere når det er snakk om et tilbygg enn om dagens lokaler skulle blitt renovert.

Skal stå ferdig i 2020

Hovedbygget til et av landets eldste private sykehus er fra 1936, da Martina Hansens Hospital åpnet dørene for sin aller første pasient.

Det er Rådgivergruppen HRN, som består av Hartmann Prosjektrådgivning, Norconsult og Ratio Arkitekter, som har utarbeidet forprosjektet for Martina Hansens Hospital.

Nyfløyen mot vest skal etter planen stå ferdig i 2020.

Fra tuberkulose til ortopedi

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.