Skip to main content

Harselerer med Tesla-eiere

FERSK MUSIKK: Fra venstre trommeslager Gunnar Berg-Nielsen (59) fra Nesøya, trombonist Atle Hassel (47) og gitarist Aslag Guttormsgaard (47) fra Tanum og resten av det nyoppstartede Bærum Reggaeorkester håper på spennende festivaljobber neste sommer, eller sommeren etter. alle foto: knut bjerke

Det nyoppstartet Bærum reggaeorkester med sleivspark om elbil og hvitvin

– Vi så behovet for å kommentere hvordan folk i Bærum har mistet selvinnsikten totalt. Det er noe vulgært over husene, statussymbolene og forbruket til oss som bor på verdens grønneste kvist, og det er ingen som skjemmes over det engang, sier musiker og skuespiller, og vokalist i Bærum Reggaeorkester, Aslag Guttormsgaard (47) fra Tanum.

Nå har det ferske reggaebandet, som teller fem hovedmedlemmer hvor alle er menn over 40 år fra Asker og Bærum, sluppet sine to første singler, «Teslamann» og «Angstfordriver Chablis».

LES OGSÅ: Økt kunnskap om skogbruk

LES OGSÅ: Gry Olaussen mener dette kan være medisin mot ensomhet på treningssentre

Plutselig opptatt av miljøet

Begge låtene er tilgjengelige på alle sosiale strømmetjenester samt på plateselskapet Duplex Records’ spilleliste «Kvart Potte».

– «Teslamann» er en hyllest til alle næringslivsledere og mellomledere i oljebransjen som kjøper seg Tesla fordi de plutselig er blitt veldig opptatt av miljøet etter at elbilen fikk tillatelse til å kjøre i kollektivfeltet, samt lade og parkere gratis på kommunale parkeringsplasser, forteller timbalist i bandet, Gunnar Berg-Nielsen (59) fra Brønnøya.

– Har kjøpt seg fri

«Angstfordriver Chablis» er en hyllest til kvinnene.

– Etter kvinnefrigjøringen er det nå blitt trendy å gå tilbake til hjemmet, siden mannen jobber hele tiden og tjener alle pengene. Kvinnene har kjøpt seg fri fra huspliktene ved å skaffe seg au pair, derfor har de ikke annet å gjøre enn å gå på Elixia, Storsenteret og å drikke Chablis, mener Aslag.

Så langt er låtene «Teslamann» og «Angstfordriver Chablis» spilt under 1.000 ganger på Spotify, men det tar bandet med knusende ro.

– Vi sikter på å bli plukket opp av festivalene til neste sommer, eller kanskje sommeren etter. Dette tar vi på reggaevis, humrer de.

 

UTHUS: I uthuset hos Aslag har både Bærum Reggaeorkester, marOder og Hurra Torpedo øvingslokale.

Inspirasjon i hammock

Alle medlemmene i Bærum Reggaeorkester kommer fra området og spiller i flere av bandene tilknyttet Duplex Records.

Fra hammocken i hagen til Aslag på Tanum har de utsikt over hele Indre Oslofjord. Herfra finner de inspirasjon til stadig nye temaer de ønsker å harselere med.

– Jeg har bodd utenfor Bærum i mange år. Før var dette langt ute på landet, men nå er det blitt et sted hvor den største sorgen i livet er hvis naboen din kommer hjem med en fetere bil enn den du har selv, sier Aslag.

– Med Bærum Reggaeorkester håper vi å kunne klinge en liten bjelle slik at de neste generasjoner våkner opp og ser at dette har båret helt galt av sted, sier han.

I uthuset på eiendommen har bandet allerede begynt å øve inn en låt som skal lære folk å kjøre riktig i rundkjøringer.

 

UTHUS: I uthuset hos Aslag har både Bærum Reggaeorkester, marOder og Hurra Torpedo øvingslokale.

– Bob Marley skrev om folk som ikke har det så bra. Men de er ganske stusslige og ynkelige de vi synger om og, de bare vet det ikke selv, sier Gunnar Berg-Olsen.

– Hvis noen blir sinte for dette, så er de egentlig mest sinte på seg sjæl. Vi i Bærum Reggaeorkester bruker å si at det er lov å være cha-blid, sier han.

 

Les flere artikler