Skip to main content

Fant død person i Lysakerelva

STORT OPPMØTE: Nødetatene har rykket ut med store mannskaper etter meldingen om en menneskekropp i Lysakerelva, ikke langt fra Jar stasjon.

Nødetatene rykket ut til Lysakerelva søndag ettermiddag etter melding om observasjon av en menneskekropp. Litt senere fant mannskaper en død person.

Politiet meldte om hendelsen klokken 14.35 søndag, da var allerede et enormt oppbud fra nødetatene på plass.

– Vi fikk melding fra en tipser som mente å ha sett en menneskekropp i elva. Det er dykkere i vannet nå som gjør søk, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Tor Grøttum.

Sterk strøm vanskeliggjorde søket og gjorde dette krevende.

Brannvesenet fikk imidlertid satt ut en båt i elven med dykkere oppi, og fikk etterhvert lokalisert kroppen.

– Jeg kan bekrefte at det er gjort funn av en menneskekropp, og at denne er tatt opp av vannet. Foreløpig kan jeg ikke si noe om kjønn eller alder, sier politiets innsatsleder Steinar Bjerke.

Han forteller at kroppen ble tatt opp 3-400 meter nord for der Bærumsveien krysser Lysakerelva.  Aksjonen i vannet var avsluttet ved 15.45-tiden.

Ligget lenge i vann

Søndag kveld opplyser krimvakten at den døde personen er sendt til obduksjon.

– Vi vet ikke sikker ID på personen siden vedkommende har ligget lenge i vann, sier vaktleder hos krimvakta i Oslo politidistrikt, Arne Kaspersen, som ikke ønsket å anslå hvor lenge personen har vært i vann.

For en drøy måned siden var det en Leteaksjon etter savnet kvinne avsluttet i nærområdene mellom Røa og Lysaker. Bjerke bekrefter at de sjekker funnet søndag opp mot dette.

– Vi har en mistanke om hvem dette kan være, men kan foreløpig ikke bekrefte noe rundt identiteten. Men vi vil selvfølgelig sjekke dette funnet opp mot den savnede fra i mars, sier han.

Det bekrefter også Kaspersen hos krimvakta.

– Vi ser jo dette opp mot den saken, og eventuelt andre som kan være aktuelle. Men foreløpig vet vi ikke noen ting sikkert, fastslår han.

Les flere nyheter i hendelsloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.