Skip to main content

De vil bygge mer Powerhouse for å fylle opp et halvtomt Kjørbo

PARTNERE: Asplan Viaks swjef Øyvind Mork (t.v.) og Entra-sjef Arve Regland håper begge at det swnart kommer flere leietagere til Powerhouse-miljøet på Kjørbo.

Entra vil bygge om ytterligere tre kontorblokker på Kjørbo til såkalte Powerhouse. Halvparten av arealet står i dag tomt.

To år er gått siden åpningen av første byggetrinn med ombygging av de 36 år gamle kontorblokkene på Kjørbo i Sandvika til Powerhouse – verdens første rehabiliterte, energipositive næringsbygg, såkalte plusshus.

Nå skal det prisbelønte prosjektet bli enda større.

LES OGSÅ: "Alle" vil se verdensnyheten på Kjørbo

Ønsker Powerhouse i hele kvartalet

– Skanska er i gang med å totalrenovere den tredje kontorblokken, og vi ønsker å gjøre det samme med den fjerde og femte blokken i Kjørbo 1-kvartalet, forteller gårdeier Entras direktør for Regionbyene, Mona Aarebrot.

Asplan Viak er leietager i de to første Powerhouse-blokkene, og konsulentselskapet har inngått leiekontrakt for halvparten av de 4.250 kvadratmeterne i den tredje blokken. Innflytting er i juli 2017.

LES MER:De jobber i en verdensnyhet

9.000 kvadratmeter ledige

Entra har nå om lag 9.000 kvadratmeter ledige lokaler i Kjørbo 1-kvartalet. Det tilsvarer om lag halve arealet i de fem kontorblokkene. Eneste leietager er Asplan Viak, etter at oljeserviceselskapet Technip flyttet til altfor store lokaler i Lysaker Polaris i fjor sommer.

– Hvordan er utleiemarkedet for kontoreiendom nå?

– Vi merker at det er krevende, selv om vi mener å ha et godt produkt med god beliggenhet. Vi tror leietagerne kommer etter hvert som hele kvartalet blir ombygd til Powerhouse, håper Aarebrot.

Les flere artikler