Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Bærumsmann (79) skal ha revet hijaben av sykehusansatt

SYKEHUS: Ifølge påtalemyndigheten skal mannen ha kommet med truslene under et opphold på Rikshospitalet i vinter.

Den eldre mannen anklages for å ha kommet med en rekke rasistiske ytringer og trusler mot en sykehusansatt.

79-åringen fra Bærum er tiltalt for hatkriminalitet, samt for å ha truet og krenket den kvinnelige helsesekretæren fysisk. Hendelsen skal ha skjedd i februar på Rikshospitalet sykehus i Oslo.

Saken kommer opp for Oslo tingrett i januar neste år.

Budstikka har ikke lyktes i å komme i kontakt med tiltalte.

- Min klient bestrider å ha sagt det tiltalen gjelder eller å ha utøvet vold. Han kjenner seg ikke igjen i tiltalen, og vil ellers forklare seg for retten, sier hans forsvarer, advokat John Christian Elden.

LES OGSÅ: 47-åring sloss i 90 minutter med politiet 

Dro i hijaben

Ifølge tiltalen skal den eldre mannen ha kommet med en rekke rasistiske uttalelser til kvinnen. Han skal ha tatt tak i kvinnens hijab og «dratt den ned med ett rykk», som det heter i tiltalebeslutningen.

79-åringen skal ha sagt til helsesekretæren: «Stå stille, hvis du snur deg skal du få skikkelig» og «Jeg må ta deg før du ødelegger Norge». For disse uttalelsene er han tiltalt for trusler.

Disse ytringene må mannen svare for i retten: 

Politiadvokat Stine Bjelde i Oslo politidistrikt ønsker ikke å uttale seg om saken før hovedforhandlingen, men viser til tiltalebeslutningen.

Les flere artikler