Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Åpnet barnekunstsenter: – Bedre enn drømmen

FORNØYDE: Mette Dybwad Torstensen, Björg Thorhallsdottir og Kristine Lie Fjørstad er svært fornøyde med oppussingen av Sjøholmen og at de endelig kan åpne kultursenteret for barn i den vakre bygningen, som de leier av Bærum kommune.

Endelig åpner Sjøholmen barnekultursenter. Etter å ha blitt pusset opp for 60 millioner kan den bli en internasjonal kunstattraksjon.

– Dette er fantastisk. Eventyret er vakrere enn jeg drømte om. Stedet har plass til alle, sa Björg Thorhallsdottir til de fremmøtte ved lørdagens åpning av den 1.500 kvadratmeter store gamle villaen i Sandvika, som rommer barnekunst, kultur, lek og kreativitet.

Sammen med fagansvarlig Mette Dybwad Torstensen og daglig leder Kristine Lie Fjørstad leier hun Sjøholmen av Bærum kommune, for å drive barnekultursenter med sanseloft, kunstneratelierer, servering og kunstopplevelser under vann.

Åpning av barnekunsthuset på Sjøholmen  

De seks undervannsskulpturene til kunstneren Jason Taylor kan, ifølge talerne, plassere Bærum på det internasjonale kunstkartet. Thorhallsdottir trakk paralleller fra Taylors skulpturskatt til Monets maleri fra Løkke bro.

En: Skulpturparken er moderne internasjonalt kunst på topp nivå, sa ordføreren.

Sandvika-maleri

– For to hundre år siden så folk bare gråhåret mann, som malte. Nå henger bildene i Louvre! Her kan vi se i havet og oppleve fantastiske skulpturer!

Ordfører Lisbeth Hammer Krog takket ildsjelene for å satse i Bærum, og fortalte at hun selv dro til Lanzarote for å dykke på Taylors skulpturer, men at motet sviktet. Nå var hun glad for og inviterer innbyggerne til snorkling i den nye undervannsparken nedenfor Sjøholmen:

– Det er fantastisk at vi har en så fin skulpturpark i Sandvika, den representerer det beste innen moderne kunst og gir innsyn i maritimt liv.

 

STOLT: Ordfører Lisbeth Hammer Krog åpnet Sjøholmen, som et kultursenter for barn, med en skulpturpark under vann.

Kunstneren dykket selv for å inspisere skulpturene før åpning, og fastslo at alt er i orden, men at flere av skulpturene var godt dekket av maritime vekster.

LES OGSÅ: Vil skape et magisk loft Forsinket kultursenter snart klart

Han har jobbet med kunstprosjektet de to siste årene, og innrømmer utfordringer:

– Dette er første gang jeg lager skulpturpark i åpen sjø, derfor har vi markert området slik at båter ikke skal skade skulpturene, som ligger på én til to meters dybde. Vekslende årstider og gjørmebunn byr også på utfordringer. En stund fryktet vi at skulpturene skulle synke i gjørmebunden, men store betongklosser holder dem på plass. Nå kan barna bare komme og snorkle! Men jeg tror de fleste vil vente til vannet blir varmere, sa han.

 

Ni drømmer

Svava Thorhallsdottir så åpningsfesten fra sanseloftet i 3. etasje, som smukkeprinsesse. Hun sitter på tronen i et rosa rom, dekorert med mange småtassers kjæreste sutter.

– Søsteren min har en datter som ikke ville slutte med smukk. Det ga oss ideen til dette rommet! Nå kan barn fra levere smukken sin her, forklarer Bjørg.

 

ALGER: Undervannsskulpturene utenfor Sjøholmen er rukket å bli gjengrodde.

Loftet har ni rom, som gir ulike opplevelser når barna trer inn i fantasiene. Vil skape et magisk loft . Alle åtte kunstnerne som leier atelier i 2. etasje var på plass til åpningen og tilbød kortvokste opplevelser. Seksåringene Maja Larsen og Maren Sjøwall stryker penselen over en treplate:

– Dette er et ansikt og en hestebæsj, forklarer de.

Men veien til åpningen av barnekunstsenteret har vært lang. Bruksendring utløste krav om universell utforming, bedre brannsikring, nytt el- og ventilasjonssystem, dermed økte Senter for barnekunst blir 56 millioner dyrere enn budsjettert , og prosessen frem til åpning tok tre år.

Les flere artikler