Skip to main content

17-åringer pågrepet etter knivran i Sandvika

POLITIJAKT: Politiet satte inn store ressurser da en 16 år gammel gutt ble ranet i krysset Evjeveien/Brynsveien tirsdag kveld.

Tre gutter på 17 år ble i løpet av tirsdag kveld og natt til onsdag pågrepet etter knivranet av en jevnaldrende gutt mellom Skytterdalen og Hamang.

Politiet ble varslet klokken 19.30 om personranet som fant sted på en gangvei like ved rundkjøringen der Evjeveien og Brynsveien møtes. Flere patruljer rykket ut til stedet, og søkte i Sandvika- og Hamang-området etter de to gjerningspersonene som var sett løpende vekk.

– Siden det er brukt kniv under ranet, har vi bevæpnet mannskapene våre, sa operasjonsleder Tor Gulbrandsen i politiet like etter at ranet var meldt.

Ved 22-tiden opplyser Gulbrandsen til Budstikka at én person er tatt med inn til avhør.

– Vi knytter ham til hendelsen, men rollen hans er ikke avklart ennå med tanke på om det er et vitne eller mistenkt, sier operasjonslederen.

Nytt avhør onsdag

Klokken 23.15 tirsdag kveld bekrefter operasjonsleder Line Skott i politiet at personen som ble tatt med inn til avhør er pågrepet.

– Han er 17 år gammel og er pågrepet fordi han har noe med ranet å gjøre. Han blir sittende i arresten over natten og avhørt igjen onsdag, sier Skott.

Onsdag morgen har ytterligere to personer blitt pågrepet i saken.

– Totalt er tre personer pågrepet. Én av disse er dimitert da han har erkjent alt sammen, at han har vært med på ranet. De to andre sitter i arresten og vil bli avhørt i løpet av onsdag, sier Skott.

Hun opplyser at alle de tre er gutter i 17-årsalderen.

Skjedde i forbindelse med jakkesalg

Skott forteller videre at etterforskningen så langt har avdekket at ranet skjedde i forbindelse med salg av en dyr jakke.

– Den 16 år gamle gutten som ble ranet skulle selge denne jakka, men i salgsprosessen gikk det over til å bli et ran. Det ble truet med kniv, sier Skott.

I tillegg till knivtruslene skal også det 16 år gamle offeret ha blitt utsatt for vold, men ikke blitt alvorlig fysisk skadet.

Søket etter den andre personen som forsvant fra stedet er trappet ned, men operasjonsleder Line Skott sier hun regner med at politiet kan komme noe nærmere hvem dette er nå som 17-åringen er pågrepet.

I tillegg til den dyre jakka, skal også en sekk med innhold ha blitt stjålet.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.