Skip to main content

Krever større beløp av Stabæk

ETTERLYSER PENGER- FÅR IKKE SVAR: Markus Rossavik hevder å ha purret hele åtte ganger siden desember – på penger han mener klubben skylder han i kjøregodtgjørelse og feriepenger. Nå håper han på svar fra klubben om når pengene vil være på plass. FOTO: KARL BRAANAAS
ETTERLYSER PENGER- FÅR IKKE SVAR: Markus Rossavik hevder å ha purret hele åtte ganger siden desember – på penger han mener klubben skylder han i kjøregodtgjørelse og feriepenger. Nå håper han på svar fra klubben om når pengene vil være på plass. FOTO: KARL BRAANAAS

Tidligere Stabæk-trener Markus Rossavik mener Stabæk Håndball skylder han feriepenger og kjøregodtgjørelse.

Til sammen skal det for Rossavik være snakk om over 60.000 kroner i ubetalt kjøregodtgjørelse og feriepenger.

Rossavik forteller at han hele åtte ganger har purret på pengekravet, som strekker seg tilbake til desember 2016.

Han forteller at klubben ikke har svart på noen av hans åtte henvendelser via e-post. Budstikka har også vært i kontakt med tidligere hovedtrener Tarjei Sundal, som forteller at han selv har fått beskjed om at feriepengene skal være på plass innen 1. juli – og godtatt dette.

Sundal har likevel ikke hørt noe om når han kan forvente seg utbetaling av kjøregodtgjørelse – som skal dreie seg om det han omtaler som et betydelig beløp. Også han har flere ganger etterlyst pengene ovenfor styret.

Etter det Budstikka erfarer, skal totalsummen de to har utestående være et beløp på over 100.000 kroner.

LES OGSÅ: Trener nektet å ta styreleder i hånden etter siste kamp

Dette er saken 

Årsmøte onsdag

Det har lenge vært kjent at Stabæk Håndball er i en krevende økonomisk situasjon, og forrige sesong måtte de starte eliteserien med minuspoeng.

Til Budstikka torsdag forrige uke, fortalte styreleder Jon Wilmann at de er trygge på at de i år vil få lisens og slippe minuspoeng, fordi økonomien er snudd.

Styreleder Wilmann varslet samtidig om at kostnadene tilknyttet elitesatsingen vil reduseres med ytterligere 30 prosent i inneværende sesong.

Wilmann er gjort kjent med påstandene fra Rossavik og Sundal, men ønsker ikke å kommentere disse.

– Det er en personalsak som vi ikke kommenterer i media, sier Wilmann.

Klubben forbereder i disse dager seg til et nytt årsmøte, etter at forrige forsøk endte med avlysning grunnet manglende innkalling.

Stabæk er en av få eliteserieklubber som stadig ikke har fått lisens – hvor et av kravene er et årsmøtegodkjent regnskap. Det var fremmøtte av klubbens medlemmer som krevde forrige årsmøte ugyldiggjort – og fikk medhold etter en kortere diskusjon internt i styret.

LES OGSÅ: Stabæk har snudd økonomien – er trygge på lisensen

Takket nei til assistentjobb

Rossavik, som nå trener Haslum ILs førstedivisjonslag, forlot Stabæk etter forrige sesong. Treneren var kandidat til å ta over hovedtrenerjobben etter Tarjei Sundal, men da den gikk til Pål Oldrup Jensen – takket han nei til et tilbud om å fortsette i stillingen som assistenttrener for eliteserielaget.

Saken fikk stor oppmerksomhet etter Rossaviks protest etter den avgjørende kampen mot Skrim.

– For meg handlet den markeringen om å vise hva jeg mente om styrets behandling av personer i klubben, sier Rossavik, som benekter at hendelsen bunnet ut i frustrasjon over å ikke få hovedtrenerjobben.

Han forteller at han er mer motivert enn noen gang til å gyve løs på en ny håndballsesong – i år som hovedtrener for et herrelag.

– Ambisjonene mine er å utvikle spillere, og jeg har ikke personlige ambisjoner uten om det. Jeg hadde en veldig lærerik periode i Stabæk, sier Rossavik, som i sin nye jobb har kontor i Nadderud Arena, i samme lokaler som gamleklubben.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.