Skip to main content

Ny klinikkdirektør på Bærum sykehus

Trine Olsen flytter fra Tromsø og ned til Bærum for å bli ny klinikkdirektør ved Bærum sykehus. 

Foto: Vestre Viken

Etter 27 år i Tromsø flytter Trine Olsen sørover for å bli sykehusdirektør ved Bærum sykehus. 

Dagens direktør ved Bærum sykehus, Jardar Hals, går av med pensjon til sommeren. Dermed skal 51 år gamle Trine Olsen overta stillingen som lokalsykehusets øverste hode. Det skriver Vestre Viken.

Hun tiltrer stillingen fra 17. august. 

– Da jeg ble kontaktet for denne stillingen, så kunne jeg ikke si nei, forteller hovedpersonen selv til Budstikka. 

51-åringen fra Porsanger i Finnmark har jobbet hele sin karriere i Nord-Norge. De siste 27-årene har blitt tilbragt i Tromsø. 

– Jeg er på mange måter en liten samedame som lukter bål, så det blir spennende å komme sørover, sier Olsen lattermild. 

Fokus på akuttmottak

Olsen jobber i dag som direktør for kvalitet og forskning i Helse Nord RHF. I tillegg har hun bakgrunn som leder i spesialisthelsetjenesten og mottak ved Universitetssykehuset i Nord-Norge. 

Disse erfaringene håper hun å ta med seg inn til Bærum sykehus. 

– Jeg har i mitt virke som leder sett effekten av riktig kompetanse tidlig i behandlingen av pasienter. Det å få god og riktig kompetanse inn tidlig i sykdomsforløpet, spesielt ved akuttmottaket, er noe jeg vil ha fokus på, forklarer hun.

Før hun legger til: 

– Det at man er god og har et godt rykte betyr ikke at man ikke kan bli bedre. Man må hele tiden strekke seg for hvordan man kan bli bedre. Det gjelder både Bærum sykehus, men også Vestre Viken. 

— Styrke i endringer

Hovedmotivasjonen til 51-åringen er å få bidra til forandringer på et høyere nivå i sykehus-systemet. 

– Noe av min styrke er å jobbe under endringer. Det å få alle til å trekke i samme retning og fungere når noe endres er veldig viktig for meg, forklarer Olsen. 

Administrerende direktør i Vestre Viken HF, Lisbeth Sommervoll, gleder seg stort over ansettelsen av Trine Olsen. 

– Med sin formelle bakgrunn, tidligere ledererfaring både på operativt og strategisk nivå, forsknings- og forbedringskompetanse og kunnskap om spesialisthelsetjenesten og våre samarbeidspartnere vil hun være med på å videreutvikle både Bærum sykehus og Vestre Viken HF, sier Sommervoll.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.