Skip to main content

Høyeste antall innlagte med koronavirus på to måneder: – Det er utfordrende

Ikke siden 22. desember 2021 har det vært innlagt så mange pasienter med covid-19 på Bærum sykehus. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Ikke siden 22. desember 2021 har det vært innlagt så mange pasienter med covid-19 på Bærum sykehus. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Foto: TRINE JØDAL

19 pasienter var tirsdag innlagt med koronavirus på Bærum sykehus. De ønsker ikke oppgi hvor mange av disse som ligger på intensivavdeling.

På tross av skyhøye smittetall har det siden nyttår vært en periode med relativt få innleggelser av pasienter med covid-19. Men nå har kurven skutt i været igjen. 

– Det er utfordrende med så mange innlagte koronapasienter, fordi det stiller mange krav til smittevern. I tillegg er det mange ansatte som er syke selv eller har syke barn, skriver klinikkdirektør Trine Olsen i en e-post til Budstikka.

Trine Olsen, klinikkdirektør Bærum sykehus.
Trine Olsen, klinikkdirektør Bærum sykehus.
Foto: TRINE JØDAL

Høyeste siden desember

Ikke siden 22. desember har det vært flere innlagt med koronavirus ved Bærum sykehus enn det er nå. Da var det 20 koronapasienter på sykehuset. Tirsdag var det 19 innlagte med koronavirus på sykehuset. Onsdag hadde det tallet sunket til 15. 

– Hvordan vil du sammenligne situasjonen nå og da for sykehuset og de ansatte?

– Situasjonen i forhold til covid-syke er noe mindre krevende å håndtere fordi færre av de innlagte blir alvorlig syke. Det som er strevsomt nå for vår drift er at mange av våre ansatte er syke selv eller har syke barn. Dette innebærer utfordringer for daglig drift med stadig replanlegging, forklarer klinikkdirektøren. 

– Hvor mange ligger på intensivavdelingen med koronavirus?

– Av personvernhensyn kan vi dessverre ikke oppgi tall for dagens situasjon. Generelt er det for tiden en mindre andel av koronapasientene som trenger intensivbehandling enn tidligere.

22. februar var det 19 personer med covid-19-infeksjon som fikk respiratorbehandling på samtlige sykehus i Helse Sør-Øst. Helseregionen gir spesialisthelsetjenester til 3,1 millioner mennesker i i Innlandet, Oslo, Vestfold og Telemark, Viken og Agder.

Unge pasienter

Hvor mange av de innlagte med koronavirus som er lagt inn som følge av koronavirus, og hvor mange er lagt inn av andre årsaker, har ikke klinikkdirektøren noe klart svar på.

– Dette er det ikke mulig å svare helt presis på, ettersom det naturlig vil variere noe fra dag til dag. På foretaksnivå i Vestre Viken har fordelingen den siste tiden vært omtrent 50/50, skriver Trine Olsen.

Klinikkdirektøren forteller at hun ikke kan uttale seg om pasientenes vaksinestatus, men ser en klar trend i forhold til hvilke pasienter som nå blir lagt inn med korona.

– Blant de innlagte er det nå en høyere andel unge pasienter enn tidligere, men det er stort sett snakk om korte innleggelser uten alvorlig sykdomsforløp.

Positiv ordfører

De siste 14 dagene har 15.474 personer i Asker og Bærum blitt koronasmittet, viser Budstikkas koronaoversikt. Det siste døgnet har 575 testet positivt i Asker, og 543 i Bærum. Mandag testet Ordfører Lisbeth Hammer Krog positivt for korona.

– Jeg har vondt i kroppen, hodet, ører og hals, og har feber, skriver Hammer Krog i en tekstmelding til Budstikka.

– Nå tar jeg det helt med ro og sover mye. Jeg tenker også på hvordan forløpet kunne vært uten vaksine, sier hun.

– Min klare oppfordring til dem som ikke har vaksinert seg er å ta vaksinen, fastslår ordføreren.

På det meste under pandemien var det 29 pasienter med covid-19 på Bærum sykehus. Det var i april 2021.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.