Skip to main content

Full utrykning etter at sikkerhetsventil på oksygentank slo ut

Torsdag kveld var det full utrykning til en oksygentank utenfor den gamle delen av Bærum Sykehus.

Foto: Jørgen Dahl Kristensen

Nødetatene rykket ut med store mannskaper etter at det ble oppdaget det som skal ha vært en oksygenekkasje utenfor Bærum sykehus torsdag kveld.

Oppdatert fredag ettermiddag:Sykehuseier Vestre Viken opplyser at det var en sikkerhetsventil som slo ut, på grunn av for høyt trykk, og at denne er skiftet fredag morgen. Helseforetaket opplyser at det ikke har vært noen reell lekkasje.

Politiet fikk melding via brannvesenet klokken 20.43.

– Det er en tank på 4.000 liter hvor det er oppdaget en lekkasje. Når en så stor tank lekker, så er det eksplosjonsfare, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt.

Politi, brannvesenet og helsevesen er på stedet.

Politiets innsatsleder på stedet, Tomm Berger, forteller at en sikkerhetsventil i tanken ble slått ut som følge av lekkasjen, slik den skal gjøre for å unngå trykkøkning.

Det ble gjort løpende vurderinger på stedet, men i samråd med brannvesenet ble ingen ansatte eller pasienter evakuert fra sykehuset.

Tanken som begynte å lekke, står ute i friluft rundt ti meter fra en vegg på Bærum sykehus. 

Fylt på for mye i tanken

Ved 21.20-tiden meldte politiet at nødetatene var i ferd med å trappe ned innsatsen på stedet, og brannvesenet meldte at de hadde kontroll.

– Foreløpig årsak virker å være at det har blitt fylt på for mye oksygen på tanken, og at det er en ventil som slipper ut oksygen i kontrollerte mengder, skriver politiet på Twitter.

Leverandøren av oksygentanken vil sjekke tanken ytterligere fredag.

– Vi har vært i kontakt med leverandøren, og de sier sikkerhetsventilen har reagert slik den skal. De sier også at det skal være trygt og at de vil komme å sjekke den grundigere fredag, sier vakthavende brannsjef i Asker og Bærum brann og redning, Ansgar Danielsen.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.