Skip to main content

Snarøya-gutt ble mester i USA

Sivert Haugli jubler som ung Stabæk-spiller. Lørdag kunne han juble for en ny tittel i USA.

Sivert Haugli jubler som ung Stabæk-spiller. Lørdag kunne han juble for en ny tittel i USA.

Foto: JOHANNES LØVHAUG

Den tidligere Bærum-spilleren Sivert Haugli og hans Des Moines Menace vant sluttspillet i USL League Two, omtalt som USAs øverste amatørliga.

Natt til søndag spilte midtstopper Haugli en viktig rolle da Des Moines Menace holdt nullen og vant sluttspillfinalen i USL League Two.

Laget fra Iowa slo North Carolina Fusion 1–0 i finalen, etter at den spanske vingen Manel Busquets ble matchvinner med en scoring i det 56. minutt.

– Vi var litt usikre før sluttspillet startet om hvor langt det var mulig for oss å nå. Selv om vi selvfølgelig visste at vi hadde et veldig bra lag, stilte vi spørsmålstegn ved det fordi vi også visste at vi ikke spilte i den mest konkurransedyktige avdelingen i landet, sa Haugli til gamleklubben Bærums nettsider før finalen.

– Vi tok for så vidt ikke feil. Det har vært høyt nivå i sluttspillkampene her, men vi har vært dyktige og vippet flere jevne kamper i vår favør, fortsatte 22-åringen.

Før han dro til USA, spilte Haugli for Bærum, der han noterte seg for 17 offisielle kamper og ett mål i løpet av 2017- og 2018-sesongen.

Rangeres som en av de beste

USL League Two besto i år av 75 lag fordelt på elleve avdelinger i fire ulike regionale klasser, ettersom enkelte lag og en avdeling trakk seg grunnet koronapandemien. 

Turneringen er en tre måneder lang sommerserie for de mest ambisiøse college-spillerne, og den er regnet for å være et viktig utstillingsvindu med tanke på å få kontrakt med større klubber etter endt college-tilværelse.

Haugli spiller til daglig for collegelaget til Virginia Tech, og har imponert som stopper og defensiv midtbane for Des Moines Menace på deres ferd frem til finalen. 

Snarøya-gutten har hanket inn flere banens beste-priser, og var rangert som ligaens syvende beste spiller per 31. juli. Flere lag i den amerikanske toppserien Major League Soccer skal ha 22-åringen på blokka, ifølge Bærums nettsider.

– Dette er første gang jeg spiller her borte over sommeren i USL 2-ligaen, så jeg var ikke sikker på om alt jeg håpet på kom til å innfri. Etter å ha vært her i nesten tre måneder nå kan jeg enkelt konkludere med at det var et veldig smart valg. Jeg har virkelig hatt det bra, og samtidig fått vist meg frem, sa Haugli i det nevnte intervjuet på Bærums nettsider.

Dette er for øvrig ikke første gang Haugli vinner titler. I 2015 var han for eksempel kaptein på Stabæks guttelag, der han sammen med spillere som Emil Bohinen, Kristian Thorstvedt, Ola Brynhildsen og de nåværende A-lagsspillerne Henrik Geelmuyden og Magnus Lundal ble seriemestere i den nasjonale G16-serien.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.