Skip to main content

Bærum vant med ti mann i Torjussens avskjedskamp

JUBEL: Jan Aubert jubler etter å ha scoret det avgjørende målet mot Raufoss lørdag. Bærum slo seriemesterne 3-2.

Et ti manns sterkt Bærum snudde kampen mot seriemestrene Raufoss.

BÆRUM - RAUFOSS 3-2

Det var spilt 92 minutter, på stillingen 2-2, mellom Bærum og Raufoss. Bærum, som var redusert til ti mann, vant frispark på rundt 17 meters hold.

Jan Aubert stilte seg opp, og hamret ballen gjennom muren, og i mål.

– Det var kanskje ikke det fineste målet, men keeperen tok den ikke. Det var fint det, smilte Aubert.

På sidelinjen hoppet Luke Torjussen ut på banen i full jubel.

– Jeg tenkte hvorfor ikke i dag. I dag kan jeg gjøre det uten at det betyr noe. Det var kanskje litt voldsomt, men seieren betød mye, med måten vi reagerte etter pause. Vi fortjente seieren, sier Torjussen.

Dette var nemlig hans siste kamp som trener for klubben.

– Jeg er fornøyd nå. Da jeg begynte i jobben var det ikke enkle forhold, men det vi har klart er flott. Vi ble nummer to det første året, og å holde laget i divisjonen har også vært imponerende. Lagene som rykket ned har slitt i ettertid, sier han etter kamp.

LES OGSÅ: Høydramatisk da Asker slo Bærum

Snudde etter rødt kort

Allerede etter åtte minutter av kampen tok Bærum ledelsen. Jan Aubert dro seg inn i feltet, og spilte til Thomas Elsebutangen - som på åpent satte inn 1-0.

Bærum imponerte innledningsvis, men åtte minutter før pause fikk Mathusan Sandrakumar det røde kortet. Raufoss grep muligheten, og snudde kampen med to mål like før pause.

– Vi sa i pausen at dette kunne være litt spennende, og at det ikke trengte å forandre noe, så lenge vi kunne holde kontroll på ballen. Selv om vi hadde en mann mindre trengte det ikke være avgjørende, så lenge vi var gode når vi hadde ballen, sier Torjussen.

TAKKER AV: Luke Torjussen smiler etter sin siste kamp som Bærum-trener

Kruttsterk andreomgang

Og det hjalp. Etter pause kom Bærum ut med fullt trøkk og vilje i andre omgang - og det var omtrent umulig å se at de var en amnn mindre enn sine gjester. Sjanser ble skapt, og etter en snau time utlignet Elsebutangen for Bærum, da han kontrollert bredsidet ballen ned i hjørnet.

Begge lag skapte sjanser, men Bærum var best. Og etter 92 minutter kom altså det avgjørende målet.

– For å være helt ærlig er det vanskelig - man går ut med en innstilling om at man skal gjøre en god andreomgang, men det er vanskelig å tro helt på at man skal styre spillet når man er en mann mindre mot et lag som har rykket opp, sier Aubert.

– Men det gjorde vi. Vi kjørte over dem, og det var nesten så det så ut som at det var vi som var en mann mer, smiler han videre.

– Det er superdeilig å vinne selv om det ikke har noe å si, og det viser jo at selv kamper som ikke betyr noe betyr noe. Og det er kult å gi Luke en seier i siste kamp.

Tenkte dere noe på det?

– Vi håper jo at man alltid gir alt i alle kamper. Men vi ønsket jo å gi han en verdig avslutning, og det synes jeg vi klarte nå, sier Aubert.

LES OGSÅ: Torjussen fortsetter ikke som Bærum-trener

Tror han fortsetter

Og frisparkhelten, som har vært i Bærum i en årrekke, tror han fortsetter også neste år.

– Jeg regner vel det. Vi må få en trener på plass, man kan liksom ikke hoppe inn på det nivået vi er på, det er viktig å vite hva man kommer til. Før det er en trener på plass så er det ikke noe jeg har tenkt på, men jeg får vi ta en prat med vedkommende når han kommer, og høre litt om klubbens visjon, sier Aubert.

– Jeg jo vært her i alle år, det er jo fort gjort at det blir et år til, smiler han.

– Og du da, Torjussen ? Hva nå?

– Jeg må bruke et par uker på å tenke meg litt om, og så komme i gang igjen. Jeg må hente meg inn etter denne utfordringen. Men jeg ser frem til den neste, forteller Torjussen.

Men aller først skulle han og resten av laget feire sesongen.

KAMPFAKTA

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.