Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Bærum opprettholder storformen

MER JUBEL: Bærum jubler etter scoring mot Alta søndag. De gule fra Sandvika har nå tre strake seire - og fem seire på de syv siste. Det gleder trener Luke Torjussen.

Bærum knuste Alta søndag ettermiddag – og forlenget rekken uten tap til syv kamper. Trener Luke Torjussen er imponert over hva laget fårt til på et lite budsjett.

BÆRUM - ALTA 3-0

– Jeg er veldig, veldig glad for at vi kan fortsette med det momentumet vi har for øyeblikket. Det fortjener vi, sier trener Luke Torjussen etter 3-0-seieren over laget fra Finnmark.

Dette var nemlig Bærums tredje seier på rad, og den femte på de siste syv kampene.

– Alta er en vanskelig motstander å møte. De er et ganske fysisk lag som er gode på kontringer, så vi måtte være i god balanse og ha god struktur kampen gjennom. Og jeg synes guttene gjorde det bra i dag. De holdt seg til kampplanen, de spilte bra med ballen og skapte mange sjanser. Samtidig var vi solide defensivt, forteller Torjussen.

LES OGSÅ:Jan Åge Fjørtofts sønn proff i New Zealand

– Lite budsjett

– Det er sterkt av oss å slå enda et lag i topp seks. Vi har slått Grorud, og Alta hjemme og borte. Ja, det er sterkt, sier Torjussen.

Og ikke bare vinner Bærum mot storlag - laget har nå 37 poeng, fire flere enn de fikk i fjor da de endte med 33.

– Vi har gjort en god andre halvdel av sesongen. Men det er ikke enkelt. Vi har et lite budsjett, og størrelsen på laget er lite, begynner Torjussen.

– Vi måtte tilpasse oss å miste spillere i sommer også. Men jeg synes vi har gjort en god jobb med å få det rette laget på banen, og også balansen. Det er vanskelig, fordi når du har en liten tropp kan det være veldig problematisk om man får skader og suspensjoner.

LES OGSÅ: Jon ga Espen drømmedebut og Bærum seieren

– Men da må de andre på laget ta steget opp. Hele stallen har gjort det bra, spesielt etter sommeren. Vi mistet et par gode spillere, men har tatt steget, skryter den britiske treneren.

Han ler godt når det trekkes frem at Bærum bare er åtte poeng bak Fredrikstad.

– Jeg har klaget over vårt lave budsjett før, men det er viktig at det sies, sier Torjussen alvorlig.

– Vi jobber med det budsjettet, og klarer likevel å utfordre topplagene. Det er ikke realistisk at vi skal kunne slå Fredrikstad, Raufoss og Asker over en sesong. De har langt større budsjett enn oss. Jeg synes vi har gjort en fantastisk jobb med å konkurrere godt med dem. Det viser at vi kunne utfordret dem hvis vi hadde hatt litt mer, sier han.

Første straffe på to sesonger

Mot Alta søndag var det Jan Aubert som ga Bærum ledelsen. Han var sikker fra straffemerket etter drøye ti minutter.

– Det hender at det er et problem for oss å ta ledelsen tidlig. Jeg liker ikke det alltid, ler Torjussen.

Straffen var dog soleklar.

– Og jeg tror det er den første vi har fått på to sesonger, noe som er helt sprøtt, sier Torjussen.

SIKKER: Mads Lyngen setter sikkert inn Bærums tredje mål mot Alta.

To kjappe

Han forteller at Bærums lagledelse var sikre på at det kom til å komme flere mål i kampen. Og de kom – et selvmål i det 77. minutt ble fulgt opp av et mål fra Mads Lyngen i det 78.

– I andre omgang hadde vi enda bedre kontroll enn i første omgang. Jeg synes vi stengte dem ute veldig bra, og du kunne se at Alta ble mer og mer slitne.

– Vi spilte klokt, og fikk det andre og tredje målet rett etter hverandre. Dette var deilig, jeg er veldig fornøyd, sier Torjussen.

KAMPFAKTA

Les flere artikler